Вулин: Следеће године стижу хеликоптери из Русије, сами бирамо шта ћемо да набавимо

Делегација Министарства одбране боравила је у Русији на позив руског министра одбране. Том приликом обишли су фабрику “Роствертол“ која ће у првом кварталу наредне године испоручити четири нова хеликоптера Војсци Србије, присуствовали су и финалу тенковског биатлона у ком је екипа Војске Србије заузела осмо место. Током боравка у Русији, српски министар одбране састао се са својим руским колегом Сергејем Шојгуом.

Министар одбране Александар Вулин је за РТС рекао да се споразум председника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића добро развија, као и да су ушли у другу фаза рада на "миговима". 

"Обезбедили смо да несметано стигне 10 БРДМ-2 оклопних возила, са министром Шојгуом смо разговарали о томе да их стигне још, стићи ће и тенкови који су договорени", рекао је Вулин.

Указао је да ће у првом кварталу следеће године стићи и четири Ми-35 хеликоптера, као и три Ми-17 хеликоптера.

Вулин је рекао и да Србија и Русија никада нису имале толико заједничких активности. Наставиће се сарадња када су у питању војне вежбе, пренос искуства, образовање кадрова.

"Имамо веома плодну, широку сарадњу која се спроводи у складу с политиком војне неутралности", навео је Вулин.

Истакао је да сарађујемо и са истоком и западом – сами бирамо пријатеље, наоружање и образовање за наше кадрове.

"Ми смо наручили и већ добијамо ХА-145 хеликоптере француско-немачке копродукције, наручили смо и ракете 'мистрал' из Француске, а видите колико наоружања набављамо с простора Руске Федерације. То је војна неутралност, сами бирате, доносите одлуке и узимате шта је најпотребније вашој земљи", рекао је Вулин.

Министар одбране је рекао и да је велика част што је Србија позвана да 2020. године учествује у Паради победе на Црвеном тргу.

"Када будемо марширали Црвеним тргом, читав свет ће видети да смо достојни својих предака. Захвалан сам руском руководству јер су нашли начина да покажу колико нас цене", закључио је Вулин.

Вулин је коментарисао и отварње ауто-пута "Милош Велики". Рекао је да је био сведок неколико влада, када у тешким временима није било довољно новца и када се размишљало да се одустане од овог подухвата.

"Мењали су се министри саобраћаја, мењали су се министри финансија, али председник Вучић је био одлучан да се ауто-пут мора направити, не само овај, већ да цела Србија мора бити премрежена ауто-путевима. Ми данас видимо плод те посвећености и те упорности", нагласио је министар Вулин. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. авг 2019, 10:24) - nisam Vulin [нерегистровани]

Ali odgovaram

da je slično bilo i u Libiji za vreme Gadafija kojeg je čuvala specialna ženska garda obučena za posebne namene.

(понедељак, 19. авг 2019, 10:18) - Aleksa [нерегистровани]

Re: na pitanje za Vulina

Ne razumem to uzbunjivanje?U čemu je problem?To što ga čuvaju žene?Biti u toj elitnoj jedinici znači biti fizički maksimalno spreman!Pre nego što upireš prstom u nekoga i diskriminišeš samo zato što je to u tvojoj glavi ne prihvatljivo, probaj prijemni za ulazak u tu jedinicu!Dok god ovo naše društvo ovako razmišlja i na sve pljujemo, mi kao država nećemo napredovati.Nažalost smo i u ovom pogleda 30 godina za ostatkom sveta !

(понедељак, 19. авг 2019, 10:15) - Nenad ns [нерегистровани]

Odgovor

A jel ti to smeta sto zene obezbedjuju,ne razumem?

(понедељак, 19. авг 2019, 09:12) - Danilo Pandurović [нерегистровани]

Pitanje za gospodina Vulina

Da li možete navesti još neku zemlju u kojoj isključivo ženske pripadnice specijalnih vojnih jedinica obezbeđuju predsedničku rezidenciju?