Весељи са Ненси Пелоси и Елиотом Енгелом

Председник скупштине привремених институција у Приштини Кадри Весељи разговарао је током своје америчке турнеје са председницом Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси и конгресменом Елиотом Енгелом о ситуацији на Косову и преговорима Приштине и Београда.

Ненси Пелоси је рекла да Косово може да рачуна на њену подршку и на подршку америчког Конгреса.

Весељи је од Пелоси затражио директније ангажовање САД у процесима на Косову, пренео је РТК2.

Током разговора са Енгелом, једним од водећих албанских лобиста који је недавно боравио у посети Београду и Приштини, било је речи о блиској сарадњи Приштине и САД и политичким дешавањима на Косову

Како јавља РТК2, Енгел је рекао да ће Сједињене Државе наставити да подржавају Косово и додао да ЕУ треба да предузме брже кораке за либерализацију виза за грађане са Косова и да ради заједно са Приштином у процесу евроинтеграција.

Енгел је, како наводи РТК 2, рекао "да Србија треба да призна независну и суверену државу Косово".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво