Генерал Волтерс са Вучићем о комуникацији Кфора и Војске Србије

Главнокомандујући снага НАТО-а снага за Европу Тод Волтерс је у разговору са председником Србије потврдио да ће Кфор "и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији". Подржао је напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Председник Србије Александар Вучић састао се са главнокомандујућим снага НАТО-а  за Европу и командантом европске команде америчких снага генералом Тодом Волтерсом.

Вучић је изразио задовољство због добре сарадње са НАТО-ом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије, наведено је у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник Србије је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО-а гарант безбедности српског народа на КиМ. Зато је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом Кфора и истовремено прихватио да врх наше војске буде на располагању за комуникацију са Кфором.

"Добра комуникација између Војске Србије и Кфора је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ", рекао је Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да постоји могућност међусобне комуникације "јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности".

Он је, како се наводи у саопштењу, потврдио да ће "Кфор и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији" и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ.

Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО-ом, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапређена са циљем изградње капацитета за допринос међународном миру. Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства.

број коментара 23 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јул 2019, 10:19) - anonymous [нерегистровани]

Narod na KiM prioritet

Srbija zeli da sacuva mir, zato je vazno da saradjujemo sa KFOR-om a narod na KIM je nas prioritet.

(четвртак, 18. јул 2019, 07:44) - Ela [нерегистровани]

Bezbednost

Za bolju bezbednost,vazna je komunikacija obe strane.

(четвртак, 18. јул 2019, 05:13) - Danilo [нерегистровани]

Realnost

Niko nije zaboravio i oprostio 1999.godinu, ali moramo saradjivati sa NATO i KFOR zbog Srba na KiM kojima nece pruziti bezbednost policija i tzv vojska tzv kosova.

(среда, 17. јул 2019, 23:01) - Milos [нерегистровани]

NATO

Neznam kako drugi misle, ali po meni su te clanice Nato-a obicne male kukavice, koji se kriju iza jakih zemalja. Sa tim ljudima, koji imaju princip svi na jednog, nema se sta razgovarati. Kad se izvine za masovno ubijanje i proterivanja Srba, i kad nam plate za to sta su ucinili, tek onda mozemo mi da odredimo kada ce da razgovaramo sa njima. Ja nit smatram da smo neka sila, niti govirim da zelim neki vojni konflikt, ali pod nikakvu cenu ne zelim da se klanjam nekom kod koga ZNAM da mi zeli samo naj losije!

(среда, 17. јул 2019, 22:21) - miki [нерегистровани]

saradnja

Saradnja Vojske Srbije i KFORA doprinece sigurnosti Srba koji zive na KiM.

(среда, 17. јул 2019, 20:31) - Ana [нерегистровани]

Resenje

KFOR je svakako garant mira i stabilnosti,pa zato svakako znaci da unapredjujemo saradnju.Srbija nece odustati od KIM.Odgovorna politika koju Predsednik vodi ce svakako pomoci da sacuvamo mir i stabilnost.

(среда, 17. јул 2019, 19:33) - anonymous [нерегистровани]

генерал

Нешто ми није свеједно, овај је крупан играч у тим везама, такви не долазе на кафицу већ само нуждом. Можда нам није све речено о чему се ради.

(среда, 17. јул 2019, 19:09) - Đorđe [нерегистровани]

Komentar

Ako je to u cilju dobrobiti našeg naroda na Kosovu i Metohiji onda je to u redu, samo da nas KFOR opet ne prevari. Albancima se ovo neće ni malo svideti.

(среда, 17. јул 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

NTO-u i KFOR-u ne treba vjerovati....

Jedinice NATO i KFOR-a dolaze iz drzava koje zele da otmu srpski KosMet,iz drzava koje su u Pristinu poslale ambasadore,iz drzava koje formiraju i naoruzavaju tzv. vojsku Kosova,iz drzava koje ne priznaju suverenitet Srbije,iz drzava koje podrzavaju albanski terorizam prema srpskim civilima na KiM,iz drzava koje su potpisale Rez.SB.UN 1244,a ne postuju je i ne daju da se provede na terenu.Prema tome sa NATO-u i KFOR-u treba razgovarati ali im ne treba nista vjerovati.

(среда, 17. јул 2019, 17:38) - anonymous [нерегистровани]

Prodavanje magle

Da KFOR ce kao i do sada asistirati UCK u teroru nad Srpskim civilima .