СзС поднео кривичну пријаву против Стефановића због дипломе

Савез за Србију је поднео кривичну пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановић "због фалсификовања докумената о завршеном факултетском образовању". Пријаву су поднели и против одговорних са Мегатренд факултета.

Лидери Савеза за Србију су на конференцији за новинаре истакли да су пријаве поднели и просветној инспекцији, наводи се на сајту СзС-а.

Кривичне пријаве су поднете Вишем јавном тужилаштву у Београду, посебном одељењу за сузбијање корупције, а Министарству просвете је прослеђен Захтев за инспекцијски надзор на Факултету за пословне студије Универзитета Мегатренд.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да надлежни органи и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, кога Савез за Србију оптужује да је фалсификовао факултетску диплому, не реагују, јер се користи време да се, како каже, "среде папири" који би показали валидност те, "непостојеће" дипломе.

Савез за Србију и покрет Двери оптужили су министра Стефановића да је "захтевом београдском факултету Мегатренд за нострификацију дипломе коју је наводно стекао у Великој Британији у школи која, кажу, не постоји, учинио кривично дело фалсификовања".

"Стефановић се пре 15 година обратио са захтевом Мегатренду да му нострификује диплому коју је наводно стекао по образовном систему Велике Британије на школи која се зове Megatrend International Expert Consortium Limited. Та фирма у Енглеској никада није била регистрована за образовање, већ за делатности као што су финансијско посредовање и слично", казао је Драган Ђилас. 

Уколико је, каже, Стефановић заиста завршио ту школу, очекује од њега да "покаже студентску визу или на неки други начин докаже где је полагао испите, ко га испитивао и остало".

Обрадовић је рекао да СзС није поднео захтев за увид у диплому из Лондона, јер су, каже, очекивали реакцију надлежних на њихове тврдње. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. јул 2019, 04:57) - Mrki PA [нерегистровани]

Mislim da

Svako ko je sumnjivo stekao diplomu bilo kog univerziteta, ne treba da bude na visokoj poziciji u ovoj zemlji.

(уторак, 09. јул 2019, 23:06) - anonymous [нерегистровани]

diploma

Vreme je da se uozbiljite.Dosta je zabaviste.Pocnite da nesto dobro radite za nasu Dragu Srbiju...