Ђурић: Одлука Приштине стравичан шамар међународној заједници

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оцењује да је Приштина одлуком да српским званичницима забрани посету АП КиМ "лупила шамар" међународној заједници и Европи и да ће то бити повод за још јачу и снажнију дипломатску активност Београда.

Марко Ђурић подсећа да је Београд већ зауставио чланство Приштине у девет међународних организација, те да је 13 земаља повукло признање независности такозваног Косова.

"Одлука Приштине је последњи клин у мртвачки сандук идеје о дијалогу, стравичан шамар међународној заједници, удар на темељ слободе кретања и све европске принципе", рекао је Ђурић током обиласка музеја Града Београда и изложбе посвећене одбрани Србије током НАТО агресије.

Истиче да је одлука Приштине "са оне стране разума" и да је директна последица вишемесечног ћутања међународне заједнице на увођење такси на српску робу.

Упитао је каква лудост још треба да се деси, "да ли Балкан треба да почне да гори у пламену", како би неко зауставио људе који крше споразуме са потписом ЕУ.

Подсећа и да је споразум о слободи кретања потписан 2011. године.

Раније данас Приштина је донела одлуку да ниједном српском званичнику не треба дозволити улазак на територију Космета.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. јул 2019, 16:37) - Je [нерегистровани]

Kome?????

Albanci su mezimče Amera.

(четвртак, 04. јул 2019, 16:24) - A.Semjonov [нерегистровани]

Izmeštanje države

Pod hitno sazidati kompleks srpskih drzavnih institucija neposredno uz prelaz Jarinje. Neka tu srpski gradjani obavljaju sve svoje važne poslove sa državom Srbijom.

(четвртак, 04. јул 2019, 15:46) - anonymous [нерегистровани]

Za sve poteze okrivljavati brisel

sve dok ovi nekazu da nemogu da uticu na suverenu zemlju, onda povlaciti sve poteze po zelji. Ocigledno je taj kongresman dao odredjena uputstva kako dalje.

(четвртак, 04. јул 2019, 15:44) - anonymous [нерегистровани]

За почетак

Ово је смишљени пртисак на Србију и још један шамар је упућен њој!! То је потез оних који су нам отели КиМ, оних који су нас злчиначки бомбардовали, оних који нам никада нису били "пријатељи" и увек ће да буду непријатељи! Приштина само извршава њихове замисли!

(четвртак, 04. јул 2019, 14:53) - Realjista [нерегистровани]

SAMAR

Djuric se u samare, znamo, dobro razume.

(четвртак, 04. јул 2019, 14:23) - Паметњаковић [нерегистровани]

САД и ЕУ желе рат.

Они желе рат на Косову. Па нису нас безвезе бомбардовали, нису без разлога прогонили Србе по Балкану деценијама уназад, организовали погроме, финансирали и обучавали терористе, санкције, итд. Ми можемо да се правимо блесави умереним политичким изјавама, њих то не занима, они желе тотално истребљење Срба, као увод у истребљење Руса и Кинеза. Запад су све наши непријатељи.

(четвртак, 04. јул 2019, 14:16) - anonymous [нерегистровани]

Direktor Kancelarije za Kosovo

Nije Pristina udarila samar medjunarodnoj zajednici vec Srbiji, gospodine Djuricu. Znate vi to vrlo dobro, ali treba to predstaviti vasim glasacima kao pobedu. A oni kao po obicaju ce vam poverovati. Tako se definitivno gubi Kosovo.

(четвртак, 04. јул 2019, 14:11) - Дијаспора [нерегистровани]

Јел ово онај..

.. што седи иза Главног и аплаудира када треба ...по сценарију?

(четвртак, 04. јул 2019, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

Замена теза

Ово је стравичан шамар немоћној српсковлади и преко ње народу и то ко зна који по реду, не престаје да нам зуји у ушима.

(четвртак, 04. јул 2019, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

Politicka predstava

Ova izjava Kancelarija za Kosovo je folklora za domacu javnost, bez ikakve politicke tezine. Doticna "medjunarodna zajednica" ciji obraz gospodin Djuric tako stoicno stiti, je onaj skup zemalja, koji je oteo Kosovo silom, razarajuci Srbiju krstarecim raketama, kasetnim bombama i atomskim otpadom. Ako laze koza, ne laze rog, kaze nas narod.