Вучић: Прво судске, па страначке одлуке о појединим члановима

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће та странка доносити одлуку о статусу појединих својих чланова, против којих се воде различити судски поступци, када ти процеси буду окончани правоснажним пресудама. То, каже, није случај са другим странкама и истиче да они против којих се води неки поступак нису више на државној функцији.

На питање зашто се СНС не одриче људи попут Милутина Јеличића Јутке из Бруса, Милана Божића из Пожеге или Драгољба Симоновића из Гроцке, Вучић је рекао да је СНС, за разлику од других, одговорна странка и да ће одлуке доносити после пресуда.

"У време СНС-а - када надлежни органи кажу да постоји основа сумње да је председник општине из СНС-а починио кривично дело у Гроцкој, он буде ухапшен и процесуиран.... Када постоји основ сумње и кривична пријава, и то приватних лица, да је председник општине Брус починио кривично дело, СНС каже - нека се процес води, нећемо да се мешамо, то је посао надлежних органа", рекао је Вучић.

Али, они више не могу да буду председници општине. "А, која је то странка још урадила и Србији?", упитао је Вучић и додао да се води десетине поступака против "разних лопова" који су на власти данас, а из "досовских" странака.

"А, када су они рекли да се повлаче из тих странака? Него су сваки пут рекли да их режим прогони зато што су против власти", рекао је Вучић.

У тој одговорности је, каже, разлика између СНС-а и других. "Управо у томе - водите процесе, поступке. Када се заврши поступак и када видимо шта су судови рекли, доносићемо коначну одлуку о статусу у чланству", подвукао је лидер СНС-а.

Додао је, ипак, да је чланство у странци приватна ствар, да се може донети одлука о искључењу, али тек по доношењу правоснажне пресуде.

Навео је да су сви против којих се води поступак склоњени са државних функција. "Када је то било раније? Јесте ли водили неки поступак против Ђиласа због 500 милиона? Неки људи поднели кривичне пријаве, па се тужиоци праве наивни", рекао је Вучић.

Наводи да ће Јутка да буде председник општине су, каже, измишљотине, односно - можда ће он то и да буде, али без СНС-а, а то је, примећује, готово немогуће.

"А, код њих то може. Код њих Чичко може да буде главни координатор за КиМ, човек који је правоснажно са силовање осуђен", додао је Вучић.

Такође, рекао и да је се он сам од опозиције разликује и у односу према новинарима, којима увек одговара на питања, док његови политички противници "неће да виде" новинаре чија им се питања не допадају.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво