Тачи: Зауставити стагнацију и изолацију Косова

Косовски прердседник Хашим Тачи је коментаришући закључке Савета о општим питањима ЕУ рекао да се мора зауставити стагнација и изолација косовских грађана, преноси РТК 2.

Хашим Тачи је на Фејсбуку написао да је са заабринутошћу прочитао разочаравајуће закључке Савета Европске уније за општа питања.

"Јасно је да су унутрашња превирања замаглила визију ЕУ, која није успела да превазиђе протекционистички инстинкт и занемаривање читавог региона, посебно Косова. Ми нисмо криви за унутрашње проблеме ЕУ, нити представљамо ризик за ЕУ. Према томе, не можемо се квалификовати као криви за смањење улоге ЕУ у региону и на Косову због њених сталних неуспеха", написао је Тачи.

Додаје да је Косово очекивало само позитивно реаговање за крај непреведне изолације народа Косова.

"Нажалост, ЕУ третира Косово другачије у поређењу са другим земљама, а та неправда не пролази незапажено. Али, не пролази незапажено ни конструктивна посвећеност наших државних институција у координацији стратешких циљева у интересу земље", написао је косовски прердседник, преноси РТК 2.

Позвао је институционалне лидере и лидере парламентарних политичких странака да размисле о тешкој ситуацији са којом се Косово суочава у остваривању могућности за чланство у ЕУ и НАТО.

"Изолација и стагнација морају да се зауставе. Грађани Републике Косова заслужују развој и интеграцију Косова у евроатлантске структуре", закључио је Тачи на крају поста.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 13:45) - ivica ...Augsburg /Bayern [нерегистровани]

Sam si sve rekao Taci

Niste doneli boljitak nego stagnaciju i bedu za obican narod. Naravno ti i tvoji drugari zivite ko engleski lordovi. Dodji i pitaj Albance ovde u Nemackoj koji rade u McDonaldsu zasto su napustili Kosovo.

(четвртак, 20. јун 2019, 13:03) - dragomir s. [нерегистровани]

"Тачи: Зауставити стагнацију и изолацију Косова"

Pa uz tebe ce totalno propasti Kosovo. Jadni su li posteni i radni Albanci. Obican albanski narod ceka ukidanje viza i da krene u EU na rad jer i sami vide da tzv. drzava Kosova propada.

(четвртак, 20. јун 2019, 07:46) - Сузана [нерегистровани]

Отето пр.....

Дошли сте, дали смо вам кућу, школу, здравство,судство, интегрисали сте се у све токове друштва и на крају отели све наше. Е, да, ништа не би било тако да није било проданих душа које су вам то омогућиле, али не брините ускоро ће се о свим вашим злочинима знати. Србија је јака издржаће, до коначне истине,а славиће они који више воле КОСОВО И МЕТОХИЈУ. Са вером у Бога, молим се да то буду Срби!

(четвртак, 20. јун 2019, 07:22) - anonymous [нерегистровани]

Smesno

Kosovo, ako misli da ce uci u EU grdno su se prevarili. Uskoro ce te videti projekat,, metla,, kad zemlje EU budu izbacili jedno 200 000 Kosovskih Albanaca.

(четвртак, 20. јун 2019, 01:08) - Milka Orlic rodjena u Pristini [нерегистровани]

Oj, Pristino u tugo i radosti moja...

Hvala da mogu da potsetim sve gradjane Srbije i sire da je nas prvi Car Dusan bio vladar na teritoriji koju sada neko govori da je tudja a ne nasa! KIM je toliko plodna da bi svi mogli zajedno da zivimo i da se medjusobno pomazemo! O, kako bi se rado vratila u svoju kucu ul.Veluska br.32! Moji su dedovi bili svestenicu u crkvi Svetog Nikole u Pristini gde nesmem ni da pomislim a kamoli da odem....

(среда, 19. јун 2019, 21:17) - anonymous [нерегистровани]

Stagnacija nije pravi izraz

Bolji izraz je ubrzano propadanje i ocaj. I verujem da vizna liberalizacija nije nesto sto rukovodstvo tkzv. Kosova zeli, jer bi im se zemlja ispraznila u kratkom vremenu. Uostalom, to I znaju iz EU I zato im i ne daju bezvizni rezim.

(среда, 19. јун 2019, 18:40) - Ljupka [нерегистровани]

Mela

Morate primeniti Zakon o restituciji, privatna svojina je neotudjiva a mnogo toga vam je prodato i tako ste vi vlasnici... Trgovina uvek cveta za neke poslove takse nisu problem, ali još i to... A ipak nerazvijeni, pa bas fali društvo najbogatijih...

(среда, 19. јун 2019, 17:42) - anonymous [нерегистровани]

Takse

Su ipak Pucanj u sopstvenu nogu šta god oni mislili

(среда, 19. јун 2019, 17:12) - FORum LIvii [нерегистровани]

rame za plakanje

Рама: Време да се оконча прљава офанзива против Албаније
Тачи: Зауставити стагнацију и изолацију Косова
Vreme je bilo da se prizemlje i suoce sa stvarnoscu.A i sada im je neko drugi kriv.

(среда, 19. јун 2019, 15:57) - anonymous [нерегистровани]

Biće i to, samo polako.

Pocnite da radite na svim poljima.
Ovo što bivša Srbija priča, treba da vas ne brine.