Ђурић: Таксе уништиле могућност за преговоре

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да је Приштина увођењем нецивилизацијских такси на српске произвоиде и низом других једностраних потеза протеклих месеци затворила врата дијалогу и уништила сваку могућност да се седне за преговарачки сто.

Како се наводи у саопштењу из Канцеларије, Ђурић је то изјавио у разговору са замеником генералног директора за политичка питања Министарства спољних послова Италије Дијегом Брасолијем и италијанским амбасадором у Београду Карлом Ло Кашом, које је упознао и са тешким положајем српског народа на КиМ.

"Неодговорно понашање Приштине стални је извор нестабилности у региону, а напади на Србе и њихову имовину готово су свакодневна појава на коју већ уобичајено изостају осуде и реакције и привремених институција у Приштини и међународних институција на КиМ", указао је Ђурић.

Нагласио је да је наставак дијалога Београда и Приштине у интересу и Срба и Албанаца и да је потребно што пре обновити напоре како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа.

"Укидање противправних и антицивилизацијских такси на робу из централне Србије минималан је услов за наставак разговора", закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 19. јун 2019, 22:45) - Marko [нерегистровани]

Takse

Takse su i dokaz da Priština ni ne želi dijalog...

(среда, 19. јун 2019, 21:10) - anonymous [нерегистровани]

Nk

Takse mora sto pre da se ukinu da bi se pregovaralo

(среда, 19. јун 2019, 20:19) - Miki [нерегистровани]

Miki

Nema pregovora dok se takse ne ukinu.

(среда, 19. јун 2019, 14:30) - Cane [нерегистровани]

srbin

Potrebna je ostrija reakcija svih zemalja koje mogu da uticu na resavanje problema na KiM, gde je ukidanje taksi samo pocetak novih pregovora. Pristina mora promeniti politiku ako hocemo mirnu situaciju u regionu

(среда, 19. јун 2019, 14:17) - anonymous [нерегистровани]

Apsurd

Takse ali i mlak stav EU.

(среда, 19. јун 2019, 14:09) - Sveta [нерегистровани]

Podvale

To namerno rade da bi odustali od svega. Malo su se prevaril. Tvrd je orah vocka cudnovata...slomice se oni...

(среда, 19. јун 2019, 13:56) - anonymous [нерегистровани]

Dragojlo

Losom politikom Pristine i nerezonskim uvodjenjem nenormalnih taksi doslo je do zamrzavanja pregovora ali ne voljom Srbije. Srbija je sve ucinila da se pregovori nastave a sad je ukidanje taksi jedina opcija za nastavak pregovora.

(среда, 19. јун 2019, 13:14) - anonymous [нерегистровани]

Miloš

Uvođenje taksi je pokazatelj da Priština i nije bila za nastavak dijaloga. Dok se ne ukinu takse, nema nastavka dijaloga!

(среда, 19. јун 2019, 13:12) - Krco [нерегистровани]

Kosovo

Kad Priština ukine takse onda je moguć nastavak dijaloga Beograda i Prištine