Вучић Путину: Дан Русије више од празника

Председник Србије Александар Вучић упутио је вечерас писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме му је честитао национални празник и поручио да је Дан Русије више од празника и светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.

Александар Вучић је писмо прочитао на пријему поводом Дана Русије који је организовао одлазећи амбасадор Александар Чепурин.

"Поштовани председниче, драги пријатељу, примите моје срдачне честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за даљи напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа. Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље, који поштује непролазне вредности слободарства и независности", истакао је Вучић у писму.

Уз те идеале је, истиче, руски народ кроз историју очувао своју државност, традицију и културу, и утемељио данашњу Русију, која, уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путем успеха.

"Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и, као председник Србије, поносим се блискошћу наших двеју земаља", навео је председник Србије.

Указује да су стратешки партнерски односи Србије и Русије засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумевању и поштовању, потврђени недавном Путиновом посетом.

"Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у, слободан сам да кажем, душама српског народа. Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката", поручио је Вучић у писму руском председнику.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 21:35) - anonymous [нерегистровани]

Njima da, ali nama...nebitno!

Putin me je razočarao kad je u januaru posetio Srbiju. Došao sam iz unutrašnjosti Srbjje da bi video voštanu figuru, bez žara i emocija i koji je okupljenoj masi, koja obožava Rusiju, rekao samo "hvala na prijateljstvu"????
Koji se nije udostojio govoriti malo duže!? Koji je jedva čekao da ode!?
Sramno!

(среда, 12. јун 2019, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

Nk

Veliki dan ne samo za Rusiju vec i za Srbiju

(среда, 12. јун 2019, 20:54) - anonymous [нерегистровани]

Da popravim malo

Nije prijateljstvo. To je ista krv, slovenska, i od svih slovenskih naroda samo joj mi, Rusi i Belorusi verni ostali. Svi ostali su odavno predani ili Turskoj ili zapadu.