Председник посетио повређеног Руса на ВМА

Председник Александар Вучић посетио је на Војно-медицинској академији Михаила Красношчекова, руског припадника УНМИК-а који је повређен у акцији косовске полиције на северу Косова и Метохије.

Непримерена примена силе од стране косовских специјалаца била је за очекивати, рекао је председник Александар Вучић у краћем разговору са руским припадником УНМИК-а.

Руски припадник УНМИК-а каже да за њега није било неочекивано да су се тако брутално опходили косовски полицајци. 

Приликом посете Вучић је рекао да је добио информацију да су га ударили кундаком, што је Рус и потврдио.

"Али, сте издржали све", рекао му је Вучић.

Током разговора приметио је да Красночшеков без акцента говори српски, а Рус је објаснио да је већ 20 година на Балкану и да је имао прилику да добро научи наш језик.

Сад ће, приметио је председник, на КиМ више да гоне оне који су им се супротставили тој наводној акцији против корупције и криминала.

"За нас је веома важно да се овде осећате као код куће", рекао је Вучић Красношчекову.

Начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић пренео је новинарима да је пацијент задобио тешке телесне повреде које су могле да се заврше теже него што јесу.

Указао је да је задобио прелом јагодичне кости, што је могло да се прошири на део коштаних и можданих структура, и око.

"Све смо очитили и уклонили опасност од тежих последица", рекао је Вукосављевић.

Красношчекова је обишао и руски амбасадор Александар Чепурин, којем се захвалио за бригу и пажњу и што у оваквој ситуацији није сам.

Руски амбасадор је оценио да оно што се Красношчекову десило на КиМ може описати као зверство и варварство и додао да ће они који су одговорни за његове повреде такође одговарати.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се