Рус којег су претукли косовски специјалци стигао на ВМА

Руски дипломата и припадник Унмика Михаил Красношчеков, који је амбулантним возилом Унмика пребачен са Интензивне неге КБЦ Косовска Митровица, стигао је на Војномедицинску академију, сазнаје РТС.

Михаил Красношчеков је нешто пре 13 часова са Интензивне неге КБЦ Косовска Митровица пребачен у амбулантно возило Унмика. У пратњи санитета Унмика било је и једно наше амбулантно возило, потврђено је РТС-у у Канцеларији за Косово и Метохију.

Златан Елек, помоћник директора КБЦ, изјавио је да Красношчеков има преломе виличне и јагодичне кости, фрактуру лобање и хематоме, тако да његово стање изискује медицински третман у Београду.

За његов транспорт је још у среду тражена дозвола од Приштине, али је она стигла тек данас.

Службеник Унмика Михаил Красношчеков у уторак је претучен и ухапшен после бруталне акције косовских специјалаца које је послала администрација у Приштини на север КиМ.

Русија је покренула предистражни поступак у вези са нападом на Красношчекова, који има дипломатски имунитет.

Руски истражни комитет наводи да је косовска полиција при хапшењу Красношчекова у уторак на северу Косова безобзирно прекршила међународно право и норме цивилизованог друштва. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. мај 2019, 20:34) - anonymous [нерегистровани]

umnik

on je bio rus u umniku I postao meta siptare zato je I napadnut'

(четвртак, 30. мај 2019, 18:31) - anonymous [нерегистровани]

Hag

@Dovoljan razlog; međunarodno pravo ne važi za međunarodno (u UN) nepriznatu državu.znači ne postoje i nisu ništa loše uradili.Samo se pitam da li bi smeli to da urade Amerima?

(четвртак, 30. мај 2019, 16:26) - anonymous [нерегистровани]

Dovoljan razlog

Dovoljan razlog da se medjunarodno ukine samozvana drzava.