Тачи: Ако се деси нешто непредвиђено – интервенисаћемо

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да ће косовске безбедносне снаге бити спремне да интервенишу уколико би се десило нешто непредвиђено.

Тачи је то рекао новинарима у Приштини поводом изјава председника Србије Александра Вучића у вези са ситуацијом на северу Покрајине.

"Њихови позиви нису позиви у рат, већ им је циљ освајање симпатија јавности у Србији. Нико не би требало да штити људе који крше закон. Тражимо сарадњу у борби против организованог криминала због ове регионалне димензије. Желимо да сарађујемо са њима", рекао је Тачи, преносе приштински медији.

Тачи је касније данас рекао да је Косово у опасности од назадовања, будући да га пет земаља ЕУ још није признало и да није постало чланица УН.

"Ми смо у ситуацији 'статус кво', што за мене представља ризик за регресију, али и прилику за наставак замрзнутог сукоба између Косова и Србије. На хоризонту се не види ниједан фактор који би могао да убеди Русију да укине вето, како би Косово добило глобално признање", рекао је Тачи на међународној конференцији о перспективама и изазовима за Западни Балкан.

Према његовим речима, ЕУ је "затворила врата" за Косово, јер се либерализација виза још није десила.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво