Тачи: Ако се деси нешто непредвиђено – интервенисаћемо

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да ће косовске безбедносне снаге бити спремне да интервенишу уколико би се десило нешто непредвиђено.

Тачи је то рекао новинарима у Приштини поводом изјава председника Србије Александра Вучића у вези са ситуацијом на северу Покрајине.

"Њихови позиви нису позиви у рат, већ им је циљ освајање симпатија јавности у Србији. Нико не би требало да штити људе који крше закон. Тражимо сарадњу у борби против организованог криминала због ове регионалне димензије. Желимо да сарађујемо са њима", рекао је Тачи, преносе приштински медији.

Тачи је касније данас рекао да је Косово у опасности од назадовања, будући да га пет земаља ЕУ још није признало и да није постало чланица УН.

"Ми смо у ситуацији 'статус кво', што за мене представља ризик за регресију, али и прилику за наставак замрзнутог сукоба између Косова и Србије. На хоризонту се не види ниједан фактор који би могао да убеди Русију да укине вето, како би Косово добило глобално признање", рекао је Тачи на међународној конференцији о перспективама и изазовима за Западни Балкан.

Према његовим речима, ЕУ је "затворила врата" за Косово, јер се либерализација виза још није десила.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 29. мај 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

Uzas

Ne mogu da verujem sta ovaj covek prica,a tek ne mogu da verujem da niko neraguje pa gde su sad Ameri da bace jednog "milosrdnog andjela" na Albaniju ili Kosovo, bez severnog dela naravno!!!! Dokle vise treba da trpi Srpski narod??!!

(среда, 29. мај 2019, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

Tači

Govori ono što ga muči,mnogi ih ne priznaju nema vizne liberalizacije ekonomska stagnacija i slično,sada im preostaje da budu bezobrazno i provociraju tamo gde im je naj lakše

(среда, 29. мај 2019, 15:52) - anonymous [нерегистровани]

Iskrena saradnja protiv kriminala

Prihvatamo saradnju. Dodji u Beograd I povedi celu ekipu: Haradinaja, Veseljija, ...

(среда, 29. мај 2019, 15:51) - anonymous [нерегистровани]

Reakcija

Taci se ovako ponasa jer ima podrsku sponzora na zapadu. Po meni, srpska vojska ili bar milicija je trebalo da udju u srpski deo KIM i zastiti srpsko stanovnistvo. Ovako mozemo da protestujemo do sutra...

(среда, 29. мај 2019, 15:29) - anonymous [нерегистровани]

Tači

Govori ono što ga muči,mnogi ih ne priznaju nema vizne liberalizacije ekonomska stagnacija i slično,sada im preostaje da budu bezobrazno i provociraju tamo gde im je naj lakše

(среда, 29. мај 2019, 13:49) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo i Metohia

KiM ce biti oslobodeno od okupatora i vraceno matici Srbiji.
Kada?
Skorije nego se iko nada!!!
Upamtite dobro ove reci...

(среда, 29. мај 2019, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Marina

Nista drugo i nismo mogli da ocekujemo od Tacija. Covek je u nekom svom izmisljenom svetu i misli da nasilno moze oduzeti nesto sto mu nikada nije pripadalo.

(среда, 29. мај 2019, 12:08) - Neša [нерегистровани]

ne

Tačiju je bolje da ne provocira, jer sve ima svoje granice !

(среда, 29. мај 2019, 12:05) - Nadica [нерегистровани]

.

Umesto da spusti loptu i smiri strasti, Tači još više dize tenziju i preti