Петковић позвао Србе са КиМ да масовно изађу на изборе

Помоћник директора канцеларије за КиМ Петар Петковић позвао је српски народ на КиМ да масовно изађу на изборе и гласају за Српску листу, јер је она гарант опстанка српског народа на КиМ.

Петковић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а рекао да су данашњи избори у четири општине на северу КиМ референдумски, јер на њима српски народ одлучује за или против свога опстанка на КиМ.

Петковић је рекао да Приштина константно врши притиске на Србе и да је кампања српских кандидата рађена у страшним условима. "Усвајање резолуције о наводним српским злочинима је врста притиска у очи избора", рекао је Петковић.

Петковић који је недавно боравио на КиМ каже да је српски народ без обзира на те притиске одлучан да се боре за себе.

"Власти у Приштини имају своје кандидате, а кандидати Самоопредељења се директно залажу за Велику Албанију и није исто да ли ће да победе српски или албански кандидати који желе да српски народ буде протеран са КиМ", нагласио је Петковић.

Због тога, како каже Петковић, данашњи дан треба да прође у миру и демократској атмосфери јер инциденти одговарају само Приштини.

"Данашњи излазак на изборе треба да буде масован, јер ово је референдумска одлука о опстанку Срба на КиМ. Срби су одлучни да покажу пожртвованост да се боре и опстану на КиМ", рекао је Петковић.

Помоћник директора канцеларије за КиМ је рекао да је Српска листа гарант опстанка Срба на КиМ која све одлуке доноси у договору са Београдом.

Српска листа и држава Србија са милионима уложених средстава су показатељ да држава жели да сачува КиМ, а спрски народ с друге стране треба данас да покаже своју одговорност и да масовно изађу и гласају за Српску листу.

"Српска листа је гарант опстанка српског народа на КиМ, али и наставка оног инвестиционог циклуса Владе Србије, где после 40 година креће економска обнова у српским срединама на КиМ, Српска листа је гарант да ће Влада бити присутна на КиМ", нагласио је Петковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара