Вучић на Сабору СПЦ

Председник Србије Александар Вучић, на позив патријарха Иринеја, присуствовао је седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.

Заседању Сабора СПЦ, у Патријаршији, присуствовао је и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Председник Србије обратио се члановима Сабора, а тема разговора била је актуелна ситуација у вези са Косовом и Метохијом, али и друга питања од значаја за Србију и српски народ уопште, као и за односе државе и цркве.

Вучић је јуче изјавио да је поносан што ће имати прилику да присуствује Сабору СПЦ на којем ће, како је најавио, говорити о КиМ, данашњој позицији Србије и односу државе према цркви, као и да ће истинама и чињеницама одговорити свима онима који су тражили "његову анатему и говорили најлошије ствари о њему".

Поводом медијских навода да су неке владике против његовог обраћања, нагласио је да је за њега велика част што ће присуствовати том догађају и да је то прилика да представи оно што радимо и да одговори на све неистине.

"Уопште се нећу се либити да онима који су тражили моју анатему и говорили најлошије ствари о мени одговорим, не увредама, него чињеницама и да говорим о будућности Србије", рекао је Вучић.

Председник је захвалио патријарху Иринеју на позиву да учествује на Сабору и навео да ће имати много воље и енергије да говори о Косови и Метохији, позицији Србије данас и односу државе према цркви.

Очекује се да ће се председник Вучић по завршетку разговора са владикама обратити медијима. 

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 14. мај 2019, 08:49) - beba [нерегистровани]

komentar

Drzava i Crkva moraju zajedno da nastupaju u resavanju Kosovskog problema.

(понедељак, 13. мај 2019, 19:58) - Mili [нерегистровани]

Sabor

Drzava i Crkva moraju zajedno da nastupaju u resavanju Kosovskog problema.

(понедељак, 13. мај 2019, 19:15) - Ilijana [нерегистровани]

Sabor

Velika je cast prisustvovati Saboru SPC.

(понедељак, 13. мај 2019, 19:02) - Vidi [нерегистровани]

Vidimo

Da vidimo sta ce iz ovoga da izadje. Dobro ili lose. Zivi bili pa videli

(понедељак, 13. мај 2019, 18:12) - Lidija [нерегистровани]

Lepo

Lepo je videti dva srpska predsednika i patrijarha zajedno.Srbija,Srpska i Pravoslavna crkva su koreni, sadanjost i buducnost srpskog naroda.

(понедељак, 13. мај 2019, 18:08) - Zorica [нерегистровани]

Misljenje

Mozda crkva i drzava ne moraju uvek isto da misle ali moraju da rade u interesu naroda i tu neki balans mora da se napravi.

(понедељак, 13. мај 2019, 17:51) - Petar [нерегистровани]

SPC

Iako sam ateista, (a nisam ni simpatizer Vučićeve politike i SNS-a) ova zajednička slika dva predsednika srpskih republika sa Patrijarhom Irinejem (o kome i katolički Papa govori u superlativima) i drugim crkvenim velikodostojnicima, jedna je od najlepših koje sam video zadnje vreme.
Potpuno sam siguran da je to skup velikih umova, koji će sigurno naći zajednički jezik i napraviti plan puta kojim treba ići, u pitanju Kosova. Jedino je šteta da skupu ne prisustvuje i vrh srpske inteligencije (npr predsednik srpske akademije i slični) pa da konačno uspostave temelje našeg puta u razrešavanju kosovskog problema.

(понедељак, 13. мај 2019, 17:28) - Tamara [нерегистровани]

Napredak

Znacajno je sto ce na ovako vaznom dogadjaju ucestvovati Predsednik Srbije i Predsednik Republike Srpske.od velike vaznosti je sto imamo podrsku Predsednika Republike Srpske,i sto podrzava borbu Srbije za KIM.Prioritet je sacuvati mir i stabilnost.