Влада Србије упутила милион евра за обнову Нотр Дама

Влада Србије упутила је Републици Француској финансијску помоћ у износу од милион евра за обнову катедрале Нотр Дам у Паризу, која је тешко оштећена у катастрофалном пожару у ноћи 15. априла ове године, саопштено је из Владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Овом одлуком потврђује се вековно пријатељство са француским народом и изражава жеља да се симбол француске и светске цивилизације што пре обнови и отвори овај храм културе и уметности за све своје будуће поклонике, саопштено је из Канцеларије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић наводи да је износ за подршку обнове катедрале Нотр Дам у Паризу, која је изгорела у пожару, опредељен из средстава текуће буџетске резерве.

"На данашњој седници Владе смо, између осталог, определили из средстава текуће буџетске резерве и одређени износ за подршку обнове катедрале Нотр Дам", рекла је Брнабићева током посете Истраживачкој станици "Петница".

"Србија жели да допринесе обнови Нотр Дама"

Министар финансија Синиша Мали изјавио је поводом одлуке Владе Србије да донира милион евра за обнову Нотр Дама да је париска катедрала део француске, европске, али и светске културне баштине, и да наша земља жели да пружи свој допринос у обнови чувеног здања.

"Србија јесте мала земља, али ипак желимо да допринесемо обнови чувене катедрале. Наше две земље негују снажно пријатељство, и зато желимо да учествујемо у обнови тог симбола Париза, иако знамо да је већ сакупљено доста донација", рекао је Мали, саопштило је Министарство финансија.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво