Стефановић о протесту у Београду

Министар полиције Небојша Стефановић је на конференцији за медије рекао да протест "Сви као један – 1 од 5 милиона" протиче без инцидената. Истакао је да је полиција у складу са законом у згради Народне скупштине.

Небојша Стефановић је рекао да су се уочи данашњег дана у јавности пласирале неистине о томе да ће полиција блокирати путеве ка Београду, онемогућавати железнички и аутобуски саобраћај, хапсити лидере опозиције или слати тајну полицију међу демонстранте и организовати нереде.

Указао је да се ништа од тога није догодило и да протест протиче у миру.

Стефановић је рекао да се распитао у Београдској аутобуској станици и да је данас око 700 аутобуса пристигло у Београд. Истиче и да ниједан воз није ни застао ни успорио.

Рекао је да полиција није зауставила ниједан аутобус и комби са путницима. "Свако ко је желео да дође имао је могућност и начин да дође, али то је била кампања која је требало да направи припрему и покаже како су угрожени и да се нешто страшно спрема против њих", рекао је министар.

Указао је да се Народна скупштина и иначе штити и да је полиција деценијама у њој присутна. Рекао је да су јединице полиције данас дошле у складу са законом и позивом Народне скупштине.

"Шта је проблем у томе да полиција буде у парламенту и спречи да се спали зграда парламента? Десило се раније, спаљена је. Десио се и упад у РТС и нећемо никоме више то дозволити", поручио је Стефановић.

Стефановић је рекао да је на протесту било око 7.300 људи у тренутку када их је било највише. Навео је и да ће се председник изјаснити о захтевима, који су, како министар полиције оцењује, "више него смешни".

Рекао је и да је председник размишљао да ли да се обрати јавности, јер је протест најављен као највећи скуп опозиције икада. "Пошто је чуо језик мржње, решио је да се не обраћа и не бави овим скупом", рекао је министар Стефановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 14. апр 2019, 13:03) - anonymous [нерегистровани]

Procjene

Ljudi iz vrha vlasti polako postaju specijalisti za matematicke procjene. Bolje bi bilo da se bave uzrokom krika sve vise gradjana nego prosjekom demonstanata svaki vikend. Svaki vikend nije poziv na brojanje nego da se upitaju sta je trulo u drzavi. A riba pd glave smrdi.

(недеља, 14. апр 2019, 10:13) - Sinisa [нерегистровани]

Стефановић о протесту у Београду

Srbija se trudi da ovaj problem resi sto pre.

(субота, 13. апр 2019, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

Podrska

Policija je jos jednom pokazala da je tu za svoje gradjane, svakim danom i dahom spremna da brani postenje, pravo i pravdu, da nereda ne sme biti i da svako od nas mora postovati pravo i pravdu, ali i drzavu