Обрадовић: Разговор с институцијама, не с Вучићем

Председавајући Савеза за Србију Бошко Обрадовић изјавио је да представници опозиције не желе са председником Србије Александром Вучићем да разговарају о захтевима протеста 1 од 5 милиона, већ са "надлежним институцијама", јер, каже Вучић није надлежан за те захтеве.

Једино о чему са њим могу да разговарају јесте његова оставка, рекао је Бошко Обрадовић на конференцији за новинаре, на којој је иступио као нови председавајући Савеза за Србију.

Обрадовић је рекао да Србија улази у "опасан политички период", и да је кулминирала криза у друштву, јер ни опозиција, ни организатори протеста, нису добили позив од власти на дијалог о проблемима на које указују.

То у пракси значи "укидање представничке демократије", навео је Обрадовић.

Он је казао да су лидери опозиције за разлику од власти - за разговоре, али да је Вучић ненадлежан за све њихове захтеве - од слободе медија, до ситуације у парламенту и стања у бирачком списку.

"Не видимо шта ми треба да разговарамо са Вучићем. Спремни смо да разговарамо са свим надлежним органима", рекао је Обрадовић.

Он тврди да институције не раде свој посао, а као пример навео је да РЕМ није уважио захтев да забрани информативни програм телевизији Пинк на 30 дана или да јој укине националну фреквенцију.

Зато, каже, морају на улицама да се боре.

На питање новинара да ли уопште политичари треба да одлучују ко треба да има националну фреквенцију, Обрадовић је одговорио да "неко мора да се умеша и објасни РЕМ-у да не може да ради" како ради, односно да седам година дозвољава телевизији Пинк да, према његовим речима, крши закон.

На констатацију новинара Пинка да ту телевизију гледа највећи број грађана Србије, Обрадовић је рекао да су гледани, јер им је, каже, додељена национална фреквенција коју су злоуптребили и "прецизирао" да неће бити толико гледани када им се та фреквенција одузме.

Обрадовић: Ружић нешто крије 

Председник Двери је упитао и зашто министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић није позао представнике опозиције да погледају бирачки списак и закључио - да Ружић наводно нешто крије.

"Зато што манипулишу списком. Нико из опозиције нема увид у тај списак. Ево, нека нам Бранко Ружић омогући увид у бирачки списак и да га заједнички средимо", рекао је Обрадовић.

За раст насиља поново је оптужио власт и закључио да у држави влада - "атмосфера грађанског рата".

Бошко Обрадовић је рекао и да ће опозиција наставити са мирним протестима, али су, каже лидер Двери, одлучни у намери да се изборе за слободне медије и фер и поштене изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво