ДСС тражи смене због уклањања изложбе o бомбардовању

Демократска странка Србије оценила је да инцидент са уклањањем изложбе у Културном центру Србије у Паризу не сме проћи некажњено. Указала је да ни седам дана након тог скандала није покренут поступак против директора Центра Радослава Павловића ни амбасадорке Наташе Марић.

Иако су познате све чињенице о уклањању изложбе постављене поводом 20. годишњице агресије НАТО-а на Србију, ни недељу дана после тог "скандалозног чина одговорни директор Центра Радослав Павловић није разрешен дужности, нити је покренут поступак опозива амбасадорке Наташе Марић", саопштио је ДСС.

Истовремено, странка наглашава како су оправдане сумње да ће "цео случај бити стављен под тепих".

"Вербална осуда уклањања слика коју је упутило Министарство културе, ограничавајући се само на културни аспект догађаја и прање руку Министарства одбране, без икаквог става осуде, не значе ништа уколико изостане санкционисање одговорних", наведено је у саопштењу.

Странка наводи и разлоге због којих би требало сменити директора Центра.

"Већ само доказано неистинита тврдња Радослава Павловића да је уклоњен само део, а не цела изложба, изјаве у којима се позивао на свој минули уметнички рад и детињасто правдање напоменама да против њега постоји завера, довољни су разлози да буде хитно смењен", став је ДСС-а.

У саопшењу се оцењује да "понижење Србије и жртава НАТО агресије које су амбасадорка Марић и директор Културног центра Павловић, подстакнути бригом за ментално спокојство званица из земаља НАТО-а уприличили скандалозним цензурисањем изложбе, не сме да остане некажњено" а они који су "недостојни функција које обављају морају да буду склоњени".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво