Вучић лидерима СзС: Спремите се за истину

Власт у Србији добија се на изборима, истакао је у ауторском тексту председник Александар Вучић, а делу опозиције окупљеном око Савеза за Србију поручио да се "спреме за истину".

Власт се у овој земљи добија на изборима, а они који хоће на други начин – нека то лепо и кажу, а не да се крију иза деце и иза свих оних који јесу, с разлогом или без њега, незадовољни, нити иза глупих шала, поручио је Александар Вучић.

Председник је у ауторском тексту за Српски телеграф поновио да опозиција треба коначно да каже народу шта хоће: изборе или његову главу.

"И ако нису избори, шта је циљ? Шта желе да ураде кад упадају у РТС, када дођу пред Председништво да га опколе, када заказују скупове на које ће 'доћи цела Србија'? И шта ће сада да понесу после вешала и моторне тестере? Саломин послужавник?", написао је Вучић.

Оценио је да је неко очигледно побркао појмове демократије, слободе и избора, као и да је одлучио да дође на власт и то тако што ће по сваку цену да с ње уклони онога ко је на изборима добио 55 одсто гласова.

"Зато кажите да хоћете моју главу јер не постоји начин како ви можете да победите", додао је председник Србије.

Указујући да је већини у овој земљи, "оној која не шета, не напада никога и не прети", јасно ко су и шта су лидери СзС, баш као што им је јасно да он нема намеру да им попусти, нити да им се склони, "па све да се сва тројица појаве и са тестерама и са вешалима".

"Ја нисам излазна стратегија за њихове глупости, нити имам намеру да им је дам. Са грађанима ћу да разговарам увек, али са њима који мисле да су силеџијство и насиље пут до државне касе, привилегија и пљачке, немам намеру. Никада", написао је Вучић.

"Не умем да ћутим када треба да се каже истина" 

Председник Србије истиче да политику, у којој је већ 25 година, доживљава као начин да оствари своје идеје и програм, и да притом не мисли да је непогрешив и несмењив.

"Имам само ту ману да не умем да ћутим када треба да се каже истина. Па када ми кажу да све ово раде због 'слободе медија', не могу да не питам коме она фали. Онима у Данасу, НИН-у, Времену, Блицу или на Н1? Или само Пинку и Информеру, како они кажу? Као што не умем да не приметим, када им смета РТС, да у тој кући у последњих седам година није промењен ниједан уредник од свих оних које су поставили баш ови који би сада да их васпитавају тестерама", истакао је Вучић.

Указао је да не ћути ни када помињу изборне услове, "које он такође није мењао" – "они су их направили и дан-данас им одговарају више него мојој странци".

"А најмање ћу да будем мутав на лажну представу коју праве, на гомилу измишљених и измаштаних разлога, него ћу врло отворено поново да их питам: Шта тачно хоћете? Изборе или моју главу? И немојте да лажете пошто на изборима, и то знате и ви и ја, за вас не би гласали ни сви који шетају и 'опкољавају' Председништво", написао је Вучић и додао:

"То је позорница на којој се покаже сва ваша мизерија и сва ваша снага, од по неколико постотака гласова. Што се вама чини сасвим довољно. Да изигравате револуционаре и скинете понеку главу. Моју, пре свих осталих."

Одговор на изборима 

Председник је, у ауторском тексту, поручио да је проблем само у томе што он са тим њиховим сновима нема никакав проблем.

"Имате ви, јер не смете гласно да их изговорите. И имате ви зато што је Србији сасвим јасно шта тачно хоћете. И одговориће вам. Не на улици, пошто то, по цену сопствене главе, нећу да дозволим", истакао је Вучић.

"На изборима ћете добити одговор. Баш онакав какав и заслужујете. Јасан и прецизан, прави одговор за оне који мисле да је Србију данас могуће лагати на исти начин на који су је лагали јуче. И ту вам ни тестере ни вешала неће помоћи. Истина је, на вашу жалост, ипак мало моћније оружје. Спремите се за њу", поручио је председник.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво