Вучић: За шест месеци нова зграда РТВ-а

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће за шест месеци бити завршена обнова зграде Радио-телевизије Војводине, пре истека рока.

"Уложили смо велики новац, реч је о 48,4 милиона евра. Дакле око 50 милиона евра се даје за изградњу и опремање РТВ-а. Огромна инвестиција", рекао је Вучић након што је обишао радове на обнови зграде.

Није чудо, каже он, што смо 2017. кренули у обнову и изградњу РТВ-а.

"Свим запосленима желим успеха у будућности и за шест месеци можемо да се нађемо да видимо импресивну, завршену зграду и да људи у Војводини и целој Србији добију добар програм, по највишим техничким стандардима и да грађани буду што задовољнији", рекао је Вучић.

Како је рекао, држава је задовољна што је могла да уложи толики новац.

"То је и симбол наше победе над свим што смо прошли, и кроз НАТО агресију, и рушење свих објеката, и наношење штете објектима РТВ-а, као и због небриге и разарања наших привредних потенцијала после 2000. године", рекао је председник Србије.

Вучић истиче да је важно то што можемо, иако смо много година изгубили, да покажемо да одговорношћу, озбиљношћу и мерама које значе реалан напредак можемо да обезбедимо не оно што ће негде писати и чиме ће се неко хвалити већ бољи живот, зграде, радна места.

"Да, у томе успевамо. Али треба да будемо још марљивији и верујем да ћемо са поносом да погледамо све у очи. Све што су неки рушили ми ћемо ускоро да обновимо и да створимо много тога новог", поручио је Вучић.

Србија, кад хоће, буквално, као феникс из пепела може да се подигне, поручује Вучић.

"Све зависи од нас и нашег рада и енергије. Уверен сам да можемо још много боље", рекао је он. Подсетио је да ће 3. маја бити тачно 20 година како је зграда РТВ-а срушена и да ће сада бити лепша, чак и већа.

Вучић је обишао радове на изградњи нове зграде РТВ-а, а запосленима у покрајинском јавном сервису, који су га дочекали, поручио је да раде свој посао нормално, а да ће силеџије одговарати пред надлежним органима.

Вучић захвалио на дочеку 

Вучић се запосленима захвалио на дочеку и поручио им да се врате на посао, да раде најнормалније и да не брину.

"Оне силеџије које насиљем мисле да могу нешто да постигну, неће то никада успети. Отвараћемо нове фабрике, градити нове зграде, градићемо све што су уништили НАТО и они који су дошли после НАТО. Ви, на свој посао мирно, да градимо земљу, како смо то увек радили, а силеџије ће да одговарају пред надлежним органима", рекао је Вучић.

Он је радове обишао на годишњицу почетка НАТО агресије, у оквиру које је срушена стара зграда некадашње ТВ Нови, на Мишелуку.

Прва фаза радова изградње новог седишта војвођанског јавног сервиса је завршена, у току је друга, а предвиђено је да радови буду окончани 31. октобра.

Председник покрајинске владе Игор Мировић пуштање сигнала из нове зграде раније је најавио за 25. новембар ове године, на Дан телевизије.

Радове на изградњи, са председником су обишли председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и руководство РТВ.

Камен темељац за изградњу нове зграде покрајинског јавног сервиса положен је 22. новембра 2017. године.

Како је раније најављивано, нова зграда ће имати пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија, а располагаће са 17.530 квадратних метара, са свим неопходним техничким и технолошким пратећим просторима.

Из нове зградне емитоваће се програм на српском и на још 15 језика националних мањина.

Камен темељац за изградњу нове зграде, пре годину и по дана, положили су председник Вучић, Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар културе Владан Вукосављевић, градоначелник Новог Сада и генерални директор РТВ Миодраг Копривица.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 23. мар 2019, 21:04) - Aleksandra [нерегистровани]

Komentar

Sve dok se gradi,obnavlja i zaposljava,znamo da smo na dobrom putu razvoja nase zemlje.

(субота, 23. мар 2019, 16:48) - Bojan Bg [нерегистровани]

RTS zasluzuje novu lepsu zgradu

Lepa vest, ali smatram da RTS, kao najveći i najbolji Javni servis zasluzuje novu zgradu i to ne nekoj boljoj lokaciji, Usce, BG na vodi i to sa velikim logom vidljivim iz mnogih delova grada, kao npr sto ima NIS. Mediji su veoma vazan faktor za informisanje sveta i mogu veoma da uticu da stvaranja slike zemlje i građana kao i stanja drustva. Setimo se 90-ih i HRT-a koji je bio tada najmocniji medij regiona jer je mnogo ulozeno za slanje informacija na Zapad, tj informacija koje su samo njima odgovarale i stvarale laznu sliku realnog stanja.

(субота, 23. мар 2019, 12:17) - anonymous [нерегистровани]

Dabome

Sto ju nije napravio onaj sto ju je srusio ? A ne porezni obaveznici tj.ova nasa sirotinja

(субота, 23. мар 2019, 12:13) - Ceca [нерегистровани]

...

Obnavlja se i obnavljaće se! Svaki dan se sve više ulaže i investira.

(субота, 23. мар 2019, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

NS i RTS

U Novom Sadu je rusena zgrada i tehnika RTS a...sad pravimo nekakvu Cankovitu rtv...

(субота, 23. мар 2019, 11:22) - Olja [нерегистровани]

Вучић: За шест месеци нова зграда РТВ-а

Ovo je jako lepo cuti.