Вучић: Одлагање решења за КиМ, искра која може да запали регион

Сваки дан одлагања решења за Косово је стварање услова да једна искра запали цео регион, рекао је председник Србије Александар Вучић у интервјуу агенцији Ројтерс. Вучић каже да и Србија има многобројне црвене линије, али да не жели да их помиње, како не би уништавао шансу за разговоре.

Председник Александар Вучић је изразио уверење да ће ускоро уследити нека од немачко-француских иницијатива.

"Сваки дан одлагања, свака недеља одлагања је стварање услова да једна искра запали цео регион и то морају да знају добро и западне земље које држе Приштину као мало воде на длану", поручио је Вучић.

Председник Србије је рекао да не воли да говори о црвеним линијама, али да их свакако Србија има много, као што их и друга страна има много.

"Нећу да говорим о њима, јер после тога онемогућавате разговоре. Имамо их много и нисмо ни близу било каквог споразума. Немамо га ни у нацрту, предлогу. Не постоји ништа у овом тренутку", објаснио је Вучић.

Вучић је нагласио да неће да урушава шансу за разговор, јер разговори остављају Србе у животу.

Председник Србије је изразио уверење да ће немачко-француски, то јест европски ангажман у наредном периоду бити јасније и очигледније видљив и приказан на Балкану.

"Мислим да канцеларка Ангела Меркел добро зна какве се све опасности крију и жели да сачува мир у Европи. Мислим да ћемо видети неке од њихових иницијатива у веома блиској будућности", нагласио је Вучић.

Подсетио је да европска будућност Србије зависи од разговора са Приштином и од тога хоћемо ли моћи једног дана да постигнемо договор.

"Другачије нас нико никада неће пустити у Европу. То људи у Србији треба да знају. Треба да будемо фер и људе не обмањујемо", поручио је председник Вучић.

Вучић: За насиље на протестима одговорни политичари

Говорећи о протестима у Србији, Вучић је казао да људи имају право да протестују, на своје незадовољство из различитих разлога, иако мисли да су све суштинске ствари неупоредиво боље него што су биле.

"Али људи желе бржи, снажнији напредак, а некада не можете, јер имате много проблема са којима се суочавате, а наравно има и грешака, јер је то саставни део живота", навео је председник.

Вучић је истакао је да не може да прихвата тезу, која се појављује у нашим новинама да је за то крива нека служба, британска, руска или друга.

"Мислим да су за насиље које смо видели одговорна тројица, четворица неодговорних политичара, тајкуна. А ко, шта и како додатно подржава или не, то ме уопште не занима", закључио је Вучић.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 09:24) - Воронцов [нерегистровани]

Какво може бити решење?

Сасвим је јасно да се са албанским политичарима на тзв. Косову не може ништа договорити. Они и њихови заштитници траже признање тзв Косова. И шта се ту онда може договарати није јасно ?

(петак, 22. мар 2019, 08:28) - Maja [нерегистровани]

dijalog

Prištinski političari moraju da prihvate dijalog kao jedino razumno rešenje i ukinu takse.

(петак, 22. мар 2019, 07:22) - anonymous [нерегистровани]

Mozda je i tako, ali

Mozda za nekog odlaganje nije resenje, sto postujem. Ali za mene razgranicenje nije resenje. Nedam Kosmet za dve tri opstine, nedam Gracanicu niti jednu crkvu za celu Ameriku i Evropu zajedno.

(петак, 22. мар 2019, 00:14) - Dejan [нерегистровани]

Resenje

Predsednik Vučić je napravijo veoma dobre stvari za drzavu ustvari vreme ce pokazati dali je isao u pravom smeru ali ovo inzisistiranje na tome da se mora napraviti sporazum sa nekim ko je nasilno oteo nas teritorij stvarno ne razumem a jos manje da se to radi zarad ulazka u eu.Oni su nam oteli deo nase države i sada treba da se to verifikuje.Ne mozemo na to pristati predsedniče a znam da i ti neces jel si dobar predcednik i patrijota.Pa ne mozemo bas preko svega da predjemo.

(четвртак, 21. мар 2019, 21:06) - Jeja [нерегистровани]

Vest

To odlaganje treba preokrenuti u svoju korist.

(четвртак, 21. мар 2019, 21:06) - Sa državotvornošću i suverenitetom nema kompromisa. [нерегистровани]

Kosmet je Srbija.

Teroristi i separatisti, kao i njihovi zapadni mentori koji su zločinački bombardovali Srbiju, moraju da odgovaraju. To ljudi treba da prihvate i da znaju.

(четвртак, 21. мар 2019, 19:56) - anonimus [нерегистровани]

deki@gmail.com

Mozemo to odlaganje preokrenuti u nasu korist!

(четвртак, 21. мар 2019, 19:23) - anonymous [нерегистровани]

Nk

Odlaganje kosovskog problema nikome nista dobro ne donosi

(четвртак, 21. мар 2019, 19:22) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Oslanjanje na gospodju Merkel nama Srbima nije dalo nikakve rezultate na Kosovu, naprotiv!!!!Razvoj partnerstva u pogledu ekonomije u Srbiji i Nemacke investicije su nesto sasvim drugo!!Ne bi Niko investirao kod nas da nema prvenstveno svoj interes ,,,,njih samo profit interesuje!!!

(четвртак, 21. мар 2019, 18:46) - anonymous [нерегистровани]

misljenje....

...Svako ima crvene linije. Ali i pored toga Srbija treba da izadje sa svojim predlogom resenja za Kosovo. Igra macke i misa ne vodi nikuda. Ne moze se traziti podrska za kompromis a ne znati predlog resenja.