Шта се догодило у РТС-у

Учесници протеста "Један од пет милиона" и представници дела опозиције у суботу су у згради РТС-а били више од четири и по сата. Ево како је изгледала претходна ноћ.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић поручио је да их је обезбеђење само пустило да уђу, јер је, како каже, стало на страну народа.

Разлику између пуштања и упада у РТС прави слика из улаза у Абердаревој. Док је трајао протест у Таковској, група демонстраната упала је у зграду из Абердареве улице.

"Ја сам сишао доле, већ је гомила људи била на улазу. Ту смо почели да се убеђујемо, да им објашњавамо да то није начин. Стали смо на врата да их спречимо, међутим, Бошко и остали су кренули, изгурали су нас, ја сам наложио да се позове полиција", објашњава Горан Најдановић, руководилац Службе обезбеђења РТС-а.

Демонстранти су били на свим спратовима, као и на крову. Један од њих и са моторном тестером.

"Народе, само мирно и достојанствено. Нисмо дошли ништа да рушимо и уништавамо. Тражимо уживо да се укључимо у програм РТС-а", поручио је Обрадовић.

До инцидента дошло је када су почели да траже студио да се директно укључе у Дневник.

Тај захтев потом су изнели уреднику интернет портала Зорану Стојановићу који је био у згради.

"На сваки њихов захтев ја сам им рекао да у овим условима, са свим људима који се ту налазе, немогуће је да РТС одатле ради било какав програм. То није реално и да не можемо, чак иако бисмо ушли у студио тај програм не би ишао нигде, не би се емитовао из те зграде и да је бесмислено да остају и да није добро то што раде. Они су рекли да ће остати без обзира на све. Ми не знамо ко је све међу људима који су ушли у кућу и шта може да направи. Ситуација која је била на ивици већег инцидента, чиста је срећа да се то није догодило", истиче Станојевић.

Полиција је дошла за око пола сата.

"Ја вас молим као народног посланика, као политичког лидера, позовите грађане да изађу", саветовао је начелник полиције Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа.

Касније су стигли и припадници Жандармерије и после четири и по сата из зграде потиснули учеснике протеста. Њихов боравак у нашој згради пратили су бројни новинари.

"Бошко Обрадовић и неколицина демонстраната је пружала отпор, нису желели да изађу, добацивали су полицији да ухапсе Вучића, да скину шлемове, полиција их је постепено потискивала. Нас новинаре су извели, нисмо видели да ли је било туче, да ли је полиција физички насртала на њих. али су после до нас долазили поједини организатори протеста. Један момак је дошао са крвавом руком", рекла је Емина Ковачевић, новинарка Н1.

Ковачевићева је истакла да је полиција према новинарима била фер.

Штета је причињена на улазним вратима, сломљени су прозори, оштећени зидови, инвентар и једно возило.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво