Oсуде упада у РТС

Председница владе, министри и лидери странака најоштрије су осудили упад дела демонстраната и лидера опозиције у зграду Радио-телевизије Србије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић најоштрије је осудила упад дела демонстраната и лидера СзС у зграду РТС и поручила да држава неће толерисати насиље.

"Најоштрије осуђујем насиље Савеза за Србију и једног дела учесника протеста '1од5 милиона' који су упали у зграду Радио-телевизије Србије претећи новинарима и уредницима јавног сервиса. Овај вандалски чин Ђиласа, Обрадовића, Јеремића јасно показује да од првог дана планирају да изазову нереде и да на насилан начин смене легитимно изабрану власт", рекла је Брнабић за Танјуг.

Србија је, како је истакла, демократска земља у којој грађани имају право да мирно протестују, али нико нема право да демолира јавни сервис и угрожава животе новинара.

Она је поручила да држава неће толерисати наслије.
Премијерка се захвалила припадницима Министарства унутрашњих послова на професионалној и прибраној реакцији због цега су избегнути сукоби ширих размера.

Дачић: Свака слика насиља штетна за Србију 

Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да та странка најоштрије осуђује насилни упад Савеза за Србију у зграду РТС-а.

"Свака слика насиља је штетна за Србију и она превазилази свако политичко право на окупљање. Насиље никада ништа добро није донело Србији и оно се не може дозволити", рекао је Дачић за Танјуг.

Дачић је додао да се недостатак политичких идеја и подршке грађана не може заменити насиљем.

Зорана Михајловић: Протест једно, упад у телевизију нешто сасвим друго 

Упад у зграду РТС-а је осудила и потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а, Зорана Михајловић. 

"Једно су грађански протести и мирно исказивање незадовољства, а насиље, упади у телевизије и претње њиховим запосленима су нешто сасвим друго. Чињеница да је инциденте предводио један од лидера Савеза за Србију најбоље говори о томе која је њихова политика", рекла је  Михајловићева.

Она је подсетила да, док су грађани мирно исказивали незадовољство, опозициони политичари крили су се иза протеста.

"Али, није им дуго требало да покажу своје право лице и употребе силу и насиље према било коме ко само ради свој посао и не поистовећује се са њиховим ставовима и циљевима", истакла је Михајловићева.

Антић: Упад у РТС врхунац немоћи тројице неуспелих политичара

Упад демонстраната у РТС под вођством Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића очајнички је корак немоћних и безидејних политичара да дестабилизију Србију, поручио је вечерас функционер СПС Александар Антић.

"Насиље над запосленима у РТС-у врхунац је немоћи опозиционих партија око Савеза за Србију и недопустива агресија коју ниједна демократска држава у свету не би допустила. Ђилас, Обрадовић и Јеремић не знају шта ће са својим протестима који се распадају и у том очају посежу за насиљем", рекао је Антић у изјави за јавност.

Држава Србија и њени органи показују највиши степен толеранције према насилницима, али и та толеранција има своје границе онда када се дешава уништавање имовине и ометање рада великих јавних система какав је РТС, навео је он. 

Вулин: Ово није политика

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да упад дела демонстраната и лидера СзС у РТС представља насиље, а не политику. Вулин је за ТВ Пинк рекао да ће држава радити свој посао.

"Нема насиља, нема силе, само закон који важи за све", рекао је Вулин.

Министар Вулин је истакао да ово није политика, већ да су у питању силеџије.

"Ово раде криминалци и фашисти, ово није политика, ово је насиље", рекао је Вулин.

Министар Вулин је додао да су прво вешали, палили слике, сада упадају у РТС и уништавају јавну имовину.

Према његовим речима нико нема право да напада и малтретира, понижава, вређа, новинаре и запослене који се налазе у РТС-у, указао је Вулин.

"Да ли је то та велика политичка мисао коју нам нуде", упитао је министар војни.

Он је додао и да не може да се не чуди лицемерју, да је Ђилас ушао у РТС који је опљачкао ту телевизију и додао да се они боре да сачувају новац и приливилегије.

Бранко Ружић: Очекујемо од државних органа да сачувају уставни поредак

Социјалистичка партија Србије најоштрије осуђује антицивилизацијски, бестијални и кукавички чин упада разуларених лидерчића опозиције у РТС, изјавио је потпредседник те странке Бранко Ружић.

Према његовим речима, угрожавање безбедности новинара, демолирање Јавног сервиса који ради у интересу свих грађана Србије, као и демонстрирање најнижžег нивоа примитивизма дефинитивно јесу доказ да су маске пале.

Ружић је навео да је "недостатак политичке идеје, дезоријентисаност, фрустрираност чињеницом да подрку грађана немају, довела тзв. лидере опозиције до очајничког покушаја да као шачица разуларених појединаца покушају насилно да изазову државни удар и смене легитимно и легално изабрану власт".

Очекујемо од државних органа да се свако насиље санкционише и да се очува уставни поредак државе Србије, саопштио је Ружић.

"Не наседајте на провокације" 

Заменик градоначелника Београда и члан Председништва СНС, Горан Весић позвао је грађане Београда да остану мирни и да не наседају на провокације Драга Ђиласа и Бошка Обрадовића.

"Они желе насиље и крв на улицама нашег града", рекао је Весић и навео да њих двојица, као и сви они који су вечерас насилно ушли у зграду РТС-а одговарати за то, у складу са законом.

Члан Председништва Српске напредне стране Александар Јовичић најоштрије је осудио насиље које су "такозвани лидери такозваног Савеза за Србију" изазвали са само једним циљем да, како је рекао, дестабилизују државу и институције и изазову страх и панику међу грађанима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво