Тачи: Милан Радоичић главни осумњичени за убиство Оливера Ивановића

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да је Милан Радоичић главни осумњичени за убиство Оливера Ивановића, тврдећи да му је то "наредила актуелна власт у Србији".

Хашим Тачи је у интервјуу ТВ Клан рекао да на такав закључак указују све спроведене безбедносне истраге, позивајући да се ово убиство разреши што пре, што је за њега од виталног значаја за Косово.

"Све косовске безбедносне инстанце упућују да је он (Милан Радоичић) убица Оливера Ивановића. За државу Косово је од виталног значаја да се ово убиство разреши", истакао је Тачи. 

"Све стазе упућују да је наручилац атентата на Оливера Ивановића садашња власт у Србији и то свет треба да зна", тврди Тачи.

Називајући Радоичића "непријатељем Косова", Тачи је за њега рекао да је "најоданији човек београдских власти и да насилно држи ауторитет Срба на северу."

Хашим Тачи изјавио је и да ће Приштина одговорити на претње Србије и да ће бити "бескомпромисно у заштити интегритета и независности".

"Ја сам врховни командант Безбедносних снага Косова. Косово ће директно одговорити на сваку претњу Србије. Одговориће војска и полиција. Као нација. Ако не обустави ратнохушкачку реторику", рекао је Тачи за ТВ Клан.

Навео је да је "подела Косова стара српска идеја и да се то неће десити".

Тачи је изјавио да ће се о споразуму са Србијом одлучивати на референдуму, чије одржавање треба да подржи између 75 и 80 посланика. 

"Не верујем да постоји посланик који ће да гласа против анексије (прешевске) долине са Косовом", сматра Тачи.

Противи се идеји за организовање међународне конференције о Косову, затим балканске уније и слично, оценивши их опасним.

"Суочили смо се са првим, са процесом који је тражила међународна заједница и потребом да Косово и Србија буду признати у дијалогу. Не дозвољавам да се деси међународна конференција о Косову – јер подразумева присуство Русије за столом. Добро је што је о овој теми престало да се расправља", истакао је Тачи.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 15. мар 2019, 14:19) - Igor [нерегистровани]

KiM

Da li ce nekada prestati ovo prepucavanje sa Pristinom, i da li cemo nekada poceti da zivimo kao normalni ljudi, dokle vise pretnje ratovima.

(петак, 15. мар 2019, 13:26) - Nevena [нерегистровани]

nmkbhj

Beskrupulozno je koristiti ime pokojnog Olivera Ivanovic u cilju reklamiranja svoje stranke, dakle ostavite coveka da pociva u miru, prestanite da produbljujete rane Oliverovoj porodici.

(петак, 15. мар 2019, 12:52) - anonymous [нерегистровани]

Gomila nebuloza i kontradiktornosti

Prvo optuzuje Beograd za Oliverovo ubistvo, a takozvana kosovska vlast sakrila sve dokaze o Oliverovom ubistvu, cak ni sa Kforom i Euleksom nisu hteli da podele informacije neposredno nakon istrage. Meni deluje da su se nasli u nevidjenoj konfuziji i panici, jer vide da im se krhka nezavisnost rusi kao kula od karata pa upiruci prstom u druge peru ruke. Drugo, govori o referendumu, a kaze da ce poslanici tzv. Kosova glasati za pripajanje juga Srbije Kosova. Pa taj covek ne zna sta prica jer ne zna ni sta je referendum i da se na njemu oglasava narod, a ne politicari. Kako vreme odmice, ubedjen sam da je cilj Albanaca da ubiju sve vidjenije Srbe na Kosmetu, od Olivera, preko ljudi iz Srpske liste, da dole Srbi ostanu bez ikoga pa da mogu na miru da ih proteraju. Mada, mislim da nece ici bas kako su zamislili.

(петак, 15. мар 2019, 12:31) - anonymous [нерегистровани]

Malo si neiskren

Pretjerao si, cak ti ni mi u Hrvatskoj ne vjerujemo.Znamo da ti i tvoja kamarila stojite iza svega toga.Bojim se da necete jos dugo.

(петак, 15. мар 2019, 11:02) - anonymous [нерегистровани]

Kad terorista priča o pravdi

onda to tako zvuči kad Hašim Tači zvani Zmija priča o pravdi!

(петак, 15. мар 2019, 10:22) - Ana [нерегистровани]

sramota

Pristina prebacuje svoju krivicu na Srbiju!

(петак, 15. мар 2019, 09:58) - Iva [нерегистровани]

provokacija

Evo opet provokacija.Samo da optuze nekog i to bez dokaza bez icega,ali da okrive Srbina. Sram ih bilo!!!

(петак, 15. мар 2019, 09:48) - Boki [нерегистровани]

Dokaz

Na osnovu čega je Radoičić osumnjičen?Imaju li dokaze, ili pretpostavljaju ili, što je najverovatnije, prebacuju svoju krivicu na drugog.