Јеремић: САД нису за бојкот институција и избора

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић рекао је да ће следеће недеље отпутовати у САД како би америчкој администрацији "појаснио став Савеза о стању у Србији", јер како је приметио, Америка не подржава бојкот институција у нашој земљи, као ни бојкот евентуалних редовних или превремених избора, што је Савез најавио да ће учинити.

Јеремић је рекао да су у Савезу разговорали са америчком администрацијом пре поласка на овај пут, и да им је јасно стављено до знања да Америка свој став о Косову неће мењати.

Додаје да је друга ствар која им је предочена да Америка не подржава бојкот како актуелних институција, тако ни евентуалних будућих преверемених или редовних избора.

"То су две тешке тачке за Савез за Србију, с обзиром на то да је позиција Савеза по та два питања потпуно супротна ставовима америчке администрације", каже Јеремић.

Каже да "Америка рачуна на Вучића" и да то, како каже, показују два писма Доналда Трампа председнику Србије Александру Вучићу, зато што, према његовим речима, очекује да Београд и Приштина окончају преговоре о будућем и коначном статусу Косова и Метохије.

Објашњава и да је требало да предводи делегацију Савеза, али је, каже, дошло "до одређених промена", тако да ће у Вашингтон ићи сам.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 24. феб 2019, 19:53) - Lola [нерегистровани]

Vuk

Vuce ,izbori su bitka za vlast,a ne Amerika.

(недеља, 24. феб 2019, 15:57) - Srbin [нерегистровани]

Nego gde bi

To je i bilo za očekivati

(недеља, 24. феб 2019, 15:08) - anonymous [нерегистровани]

Volja se pokazuje na izborima

Ja nisam protestovao kad ste vi godinama dobijali na izborima, ne znam u kojoj se jos zemlji protestuje i kuka kod stranih faktora kada se izgubi na nekim.

(недеља, 24. феб 2019, 13:52) - miki [нерегистровани]

aa

A koji si ti faktor u SAD-u?