Јадранка Јоксимовић са Макалистером у Бриселу

Интернационални секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествовала је на Радној групи Европске народне партије (ЕПП) у Бриселу. На састанку се разговарало о кључним темама и порукама у вези са наступом те највеће и најутицајније политичке групације на предстојећим изборима за састав Европског парламента.

Јадранка Јоксимовић се састала са Дејвидом Макалистером, потпредседником ЕПП, председавајућим Комитета за спољне послове ЕП и известиоцем Европског парламента за Србију, кога је обавестила о убедљивом наступу председника Александра Вучића на Минхенској безбедносној конференцији, наводи се у саопштењу СНС.

Како се истиче у саопштењу, Јоксимовићева и Макалистер разговарали су и о другим важним темама – напретку на плану европских интеграција Србије, актуелној ситуацији у региону, као и о резултатима свеобухватних реформи које се спроводе у Србији.

Макалистер је уједно најавио да ће следеће седмице предводити делегацију Комитета Европског парламента за спољне послове у посети Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар