Лавров и Ванг честитали Дачићу Дан државности

Министру спољних послова Ивици Дачићу, Дан државности Србије честитали су шефови дипломатија Русије и Кине, Сергеј Лавров и Ванг Ји.

Сергеј Лавров је у честитки истакао да се руско-српски политицки дијалог динамицно развија у духу стратешког партнерства.

"Убеђен сам да ће реализација комплекса планираних иницијатива доприносити даљем јацању билатералних веза, што је у потпуности у интересу наших земаља. Рачунам на наставак садржајне размене мишљења и координацију корака на међународној арени, измеду осталог и у контексту решавања питања Косова", навео је шеф руске дипломатије.

Лавров је Дачићу још једном захвалио на топлом и срдацном пријему који је био указан њему и свим цлановима руске делегације током званицне посете председника Руске Федерације Владимира Путина Србији 17. јануара.

Државни саветник и министар иностраних послова Народне Републике Кине Ванг Јиа, честитајући Дачићу празник, истакао је да односи и сарадње Кине и Србије тренутно добро напредују.

"Спреман сам да са Вама заједнички улажем напоре у даље јачање дијалога и сарадње наша два министарства и да још више доприносим развоју свеобухватног стратешког партнерства Народне Републике Кине и Републике Србије", наводи се у честитки министра Ванга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво