Брнабићева у Нишу: Станови за бољи стандард и перспективу

Истовремено са почетком градње у Врању, почела је и градња јефтиних станова за припаднике снага безбедности у Нишу, а почетак је означила премијерка Ана Брнабић.

У првој фази пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности предвиђена је изградња укупно 8.022 стана у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду, Сремској Митровици и Београду.

Вредност изградње станова у Врању је 746,7 милиона динара, а у Нишу 799,2 милиона динара.

Премијерка Ана Брнабић је у обраћању рекла да држава градњом тих станова на још један начин показује да брине о својим грађанима, о најважнијим стварима као што су квалитет живота и стандард. 

Како је навела, води се рачуна о томе да ли су породице срећне и задовољне као и о перспективи за опстанак.

"Желимо да покажемо да испуњавамо обећања, да наше речи нису празне, да радимо на ономе што кажемо какви год били изазови", рекла је премијерка.  

Истакла је намеру да се на најконкретнији начин захвали припадницима снага безбедности зато што су спремни, ако треба, да жртвују и своје животе да би сачували безбедност грађана Србије.  

"Кажемо велико 'хвала' вама и вашим породицама, које су такође поднеле велику жртву", поручила је премијерка.

Истовремено, док је она полагала камен темељац за станове у Нишу, председник Александар Вучић положио је камен темељац у Врању.

"Ниш и Врање први, јер су ту станови најпотребнији"

Према њеним речима, изградња првих станова започета је баш у Нишу и Врању, јер су, према речима припадника служби безбедности, ту станови били најпотребнији.

Подсетила је да је 21. новембра у Нишу постављен и камен темељац за изградњу Научнотехнолошког парка Ниш.

"Желимо да Ниш буде иновациони центар Србије и град електронике. Отприлике у исто време ће бити завршена изградња Научнотехнолошког парка и првих 190 станова, па ћемо поново доћи овамо да обележимо усељење наших најмлађих научника и ИТ компанија, као и усељење првих породица наших снага служби безбедности", рекла је премијерка.

Најавила је и да ће у априлу у Нишу бити постављен камен темељац за нову зграду Електронског факултета, која је била предвиђена пројектом још из 1975. године.

"Од тада до данас није почела изградња. Ми ћемо је започети и надам се да ће бити завршена у мандату ове владе. Желимо да дамо младима разлог зашто да остану и раде у Нишу", рекла је Брнабићева.

Каже да ће Влада Србије наставити да шири пословање нишког Аеродрома "Константин Велики", али и да улаже у нишке школе, обданишта, болнице...

"Надам се да ће Нишлије препознати шта смо урадили за Ниш, да препознају да Србија иде напред и да препознају будућност Србије", закључила је Ана Брнабић.

Одлука у којим градовима ће се градити станови за припаднике снага безбедности донета је на основу анкете којом су били обухваћени сви заинтересовани припадници сектора безбедности: Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Министарства правде – Управе за извршење кривичних санкција.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 15:12) - Nedeljko [нерегистровани]

istina

ljudi,čitači zdravstvenih knjižica ne rade,ljudi nose još uvek stare knjižice...

(петак, 08. феб 2019, 12:20) - Ana [нерегистровани]

Pohvale

Sadasnja vlast uvek ispuni ono sto obeca narodu.

(петак, 08. феб 2019, 12:13) - Slavko [нерегистровани]

Prihvatljivo

Stambeno pitanje je najvažnije za mlade ljude, naročito one koji su zasnovali porodicu.Ovaj vid gradnje stanova je prihvatljiv, cene su vrlo pristupačne.Država je uradila pravu stvar.

(петак, 08. феб 2019, 12:09) - Dina [нерегистровани]

komentar

Ovo je velika stvar i mnogo znaci svim bezbednjacima.