Коха: Сусрет Харадинаја и Коснета одлучујући за таксе

У четвртак би поново требало да се састану косовски премијер Рамуш Харадинај и амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет, пише приштинска "Коха" и додаје да би он могао да буде одлучујући за таксе.

Овај састанак би требало да буде пресудан или за таксе или за владу, рекао је Кохи извор из косовске владе.

"Премијер Харадинај ће сутра разговарати са амбасадором Коснетом. Ове недеље ће се одлучити да ли ће такса бити укинута и да ли ће пасти влада", рекао је извор сајта.

У Харадинајевом кабинету нису могли да потврде да ће до састанка са Коснетом доћи, али Коха наводи да се појачао притисак на Харадинаја.

Потпредседник његове партије Алијансе за будућност Косова Аријан Ђини потврдио је да је Харадинај данас имао телефонски разговор са саветником за националну безбедност америчког председника Џоном Болтоном и да су тема тог разговора биле таксе.

У току поподнева одржан је трочасовни састанак представника ПАН коалиције, након чега је објављено саопштење да коалиција остаје стабилна и функционална и да се таксе неће укидати.

И потпредседник косовске владе Фатмир Љимај поручио је након састанка да ће наставити да се залаже за уједињење ставова у интересу Косова, у сарадњи са САД и ЕУ, "како би окончали отворена питања" са Београдом.

"Данас треба да смо уједињени око великих питања као што је дијалог. Ја ћу наставити да улажем сав мој труд у уједињењу ставова у интересу земље, у блиској сарадњи са нашим партнерима САД и ЕУ, како би окончали отворена питања са Србијом и постигли обострано признање и учлањење Косова у УН", навео је Љимај на Фејсбук налогу Социалдемократске иницијативе, а преноси РТК на српском језику.

Љимај, који је и копредседавајући приштинског тима за наставак дијалога са Београдом, оценио је да је "Косово и у тежим временима знало да нађе заједнички језик компромиса и јединства ради већег интереса земље".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се