Весељи: Више нису у питању таксе, већ односи са САД

Кадри Весељи, председник косовског парламента, изјавио је да би Приштини требало да буду битнији односи са САД, а не наметнуте таксе за производе из Србије и БиХ.

Весељи је потврдио да су Сједињене Државе тражиле суспензију тих такси и то је, како је рекао, захтев америчког председника Доналда Трампа.

Гостујући на телевизии Дукађини, Весељи је рекао да је, одлука приштинских институција о наметању увећаних такси за 100 одсто на робу из Србије и БиХ, добра јер се, како каже, Приштина и даље суочава са "агресивношћу Србије", али да су односи са САД важнији.

"Међутим, ми сада не говоримо о таксама, већ о односима са САД и међународном заједницом. Ми смо партнери са САД, а од њих је стигао предлог да таксе буду суспендоване, што је захтев председника Доналда Трампа", рекао је Весељи, пренели су приштински медији.

Весељи је оценио да је добро то што је захтев САД за суспензију, а не за укидање те мере, те додао да је о томе било речи и на недавном састанку Рамуша Харадинаја са америчким амбасадором у Приштини, Филипом Коснетом.

Додао је да су САД увек биле уз Косово у сваком тренутку, што је, како је оценио, "од великог значаја за државност и интегритет Косова".

"САД су увек биле уз нас. САД и Косово треба да буду једно. Конфронтација и сучељавање са државом која је гаранција нашег суверенитета и наше територије није добра за Косово", рекао је Весељи, пренела је РТК2.

Весељи је рекао и да константно ради на томе да Косово буде што ближе САД и да ће на томе увек радити.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 30. јан 2019, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Viza

Gospodine Veselji. Mi Srbi dobijamo americku vizu a vi možete da je sanjate. Lično iskustvo. Toliko i vašem prijateljstvu.

(среда, 30. јан 2019, 14:25) - Sava [нерегистровани]

SAD i Kosovo da budu jedno?

Amerikanci će se sigurno oduševiti kad to čuju.

(среда, 30. јан 2019, 13:42) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Polako polako gospodine Veselji od Trampa ce te dobiti i naredbu o povlacenju nezavisnosti,,,,samo polako!!!!