Вучић: Ухапшен председник Oпштине Гроцка

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је полиција ухапсила Драгољуба Симоновићa – председника Општине Гроцка, председника Општинског одбора СНС-а и члана Главног одбора СНС-а – због напада на новинара "Жиг инфо" Милана Јовановића.

Александар Вучић је обраћајући се медијима рекао да је у цео случај био умешан и један полицијски службеник.

Вучић је описао ток догађаја. Према његовим речима, 12. децембра 2018. године дошло је до пожара на путничком возилу "мерцедес" власништво супруге Милана Јовановића, које је било паркирано у гаражи, па се након паљења пожар проширио на гаражу и приземље куће.

"Узете су све информације и од Милана Јовановића и од његове супруге. Јовановић је истакао да као једини разлог види текстове које је писао у вези са аферама Симоновића и њему блиских људи", навео је Вучић.

Председник је подсетио да је 18. децембра ухапшен извршилац Маринковић Александар, који је признао извршење кривичног дела и одређен му је притвор до 30 дана, а три дана касније и организатор Игор Новаковић и возач Шијачки Цветковић Бојана, која је такође признала извршење кривичног дела.

"Било је тешко надлежним органима да пронађу везу са Симоновићем. А зашто је било тешко, зато што је у све био увезан и полицијски службеник, који је пренео налог Новаковић Игору који је касније ангажовао непосредне извршиоце", објаснио је Вучић.

Како је додао, полицијски службеник је разговао са Симоновићем, који му је обећао 1.500 евра које није добио, па је полицијски службеник дао својих 1.000 евра извршиоцима, а ћутао је због запошљавања која су се дешавала у наредном периоду.

Сви признали извршење дела

"Сва лица су признала извршење кривичног дела, и полицајац и непосредни организатор и непосредни извршиоци. Ићи ћемо у Гроцку, да успоставимо контакт са људима, да видимо да ли може да функционише, или да неко други формира власт, или да се распишу избори у Гроцкој", рекао је председник.   

Према његовим речима, партијска књижица никог неће сачувати од одговорности.

"У овој земљи нико нема право да дира новинаре, новинари ће бити заштићени, свидело се то некоме или не. Насиље ће бити кажњено. Ово је порука за све на локалном нивоу да се не играју", поручио је председник Вучић.

То је, каже, одлучна порука државе.

"Видећете ускоро и друге поруке. Видећете у скоријој будућности да неће бити некажњивости ни ових из садашње власти, ни из бивше власти, прекинућемо то врзино коло", поручио је председник у обраћању у згради Председништва на Андрићевом венцу.

За Србију је ово, истиче, важан дан иако није леп.

"Показао је сву нашу одлучност и жељу да ствари мењамо и пошаљемо сигнал да је Србија сигурна земља, да није било и неће бити убистаа као што је било у Словачкој, на Малти, или рањавања као у Црној Гори. Наш посао је да казнимо и починиоце и налогодавца", истакао је Вучић.

Нико, како каже, не може да буде толико бахат да људима прети, да их убија или туче без обзира на то којој политичкој странци припада.

"Србија ће бити правно уређена земља, обезбедиће правну сигурност за све своје грађане", поручио је председник Србије.

Вучић о успесима Србије

Председник је на почетку конфенренције говорио и о успесима Србије у последњих неколико година као и о реформама. 

"Спроводили смо тешке реформе, успели смо да – упркос дубини кризе, нагомиланим проблемима, пљачкашким приватизацијама, лажним реформама које су доносиле богатство само властодршцима – вратимо наду у Србију, доведемо фабрике", рекао је председник.

У Србију су, каже, у последњих пет година дошли и најмоћнији светски државници.

"Успели смо да у претходном периоду обезбедимо да наша земља буде најпривлачнија за стране инвеститоре, привлачнија од многих земаља ЕУ у нашем окружењу", истакао је Вучић.

Према његовим речима, са мртве тачке је подигнуто питање Косова и Метохије и Србија је враћена у игру.

"Успели смо да њом (Србијом) не владају ни отуђени центри моћи, ни тајкни, ни стране амбасаде. Извор власти, утока власти је народ, народ је носилац суверенитета", нагласио је председник.

Иако се, додаје, власт труди да обезбеди опстанак у економији, нисмо имали најбоље резултате када је реч о правди.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије