Тачи: Дугујемо мировни споразум новим генерацијама

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да младим генерацијама дугује мировни споразум са Београдом и додао да "не треба да заборавимо прошлост, него треба да мислимо на будућност".

"Гледам с надом и оптимизмом да ће ствари ићи у правом смеру, да ће ићи ка наставку дијалога између Косова и Србије. Охрабрујућа је потврда састанка државне делегације и власти ЕУ у уторак у Бриселу. Мислим да је то озбиљан корак, и ова делегација ће имати моју пуну подршку", рекао је Тачи за РТК у Давосу.

Додао је да се нада и "ради на томе да се постигне договор у не тако далекој будућности између Косова и Србије", споразум који ће бити свеобухватан, који ће се, како тврди, окончати чланством Косова у УН и признањем Косова од стране Србије.

Тачи је такође навео да ни под којим околностима не би требало да се угрозе односи са САД и ЕУ.

Према његовим речима, Косово нема алтернативу, осим евроатлантске будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво