Представници власти и опозиције о изборима

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић најавила је вечерас на РТС-у да ће Савез за Србију, чији је та странка члан, бојкотовати евентуалне изборе и да је веома близу да званично донесе такву одлуку.

У емисији "Упитник", у којој је учествовала са Гораном Весићем из СНС-а, Борисом Тадићем, председником СДС-а и Александром Антићем из СПС-а, Санда Рашковић Ивић је оценила да нема услова за одржавање фер избора у Србији.

Весић је рекао да су избори легалан начин да се испита легитимитет власти и предочио да опозиција најављује бојкот избора који нису ни расписани.

Тадићеву констатацију да је власт аутократска и да својом политиком води у насиље, Весић је протумачио као намеру опозиције да насиљем дође на власт, уместо на изборима.

Весић је на Тадићеве критике власти и Александра Вучића тврдио да се у Србији данас много боље живи него у време претходне власти.

Негирајући Весићеве тврдње о бољем животу као лажне, Тадић је указао да се представници опозиције не позивају на РТС, уз оцену да је и ова емисија унапред припремљена и да представницима СНС-а јавне наступе припрема Владимир Беба Поповић.

Тадић је најавио да ће опозицију позвати, не само да бојкотује изборе, већ и Јавни сервис.

Антић је истакао да је руководство СПС-а у сталним консултацијама са врхом СНС-а око превремених избора и напоменуо да за њихово одржавање има разлога и за и против.

Он је осудио осудио нападе и увреде из редова опозиције на рачун новинарки и жена уопште.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2019, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

izbori

Svi pričaju o izborima a nisu raspisani, a pitanje je i hoće li ih predsednik raspisati?

(среда, 23. јан 2019, 12:56) - Диоген [нерегистровани]

Титаник

Проекција резултата евентуалних избора, као и тренутан распоред мандата у Скупшини, као и култура дијалога и понашања владајуће странке, као и компетенције, визије и знање људи који воде ову земљу узрок су што одавде одлазе најбољи,најспособнији, најмлађи, најлепши, то је тако и немојмо се обмањивати.

(среда, 23. јан 2019, 10:09) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Opozicija bojkotuje izbore iako nisu raspisani.

(среда, 23. јан 2019, 10:05) - Ivana [нерегистровани]

Izbori

Da bi dobili vlast, moraju da pobede na izborima.

(среда, 23. јан 2019, 09:38) - gorgonia [нерегистровани]

bihi

Po statistici, prisustvo opozicije u medijima nije nista manje od prisustva vladajucih u istim.

(среда, 23. јан 2019, 07:51) - anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Neće izbore a oće na vlast , e pa neće to ići na takav način .

(среда, 23. јан 2019, 06:05) - anonymous [нерегистровани]

Избори

Ако може да се дође силом на власт, опозиција никако неће на изборе јер зна колико гласова може да добије. Приче о намештањима могу да имају смисла ако буде скоро једнако па да се негде забуши али они сви заједно једва прелазе цензус.
Вероватно би пристали на изборе ако на њима не учествују остали, само пар странака опозиције ... онда би победили. Тесно.

(среда, 23. јан 2019, 00:48) - anonymous [нерегистровани]

e...

nece opozicija izbore ,oni hoce da svi podnesu ostavke i da oni sednu umesto njih,e to oni hoce jer svesni su da na izborima nemaju sanse..

(уторак, 22. јан 2019, 23:50) - anonymous [нерегистровани]

DSS

Uz duzno postovanje ta stranka nema sanse da osvoji 2 posto na izborima a kamoli da prodje cenzus. Price o neregularnim izborima su price malu decu.