Харадинај без америчке визе због такси

Косовски премијер Рамуш Харадинај није добио америчку визу, тако да неће моћи да учествује у раду једне конференције о Балкану почетком фебруара, сазнаје "Ал Џазира Балканс" у изворима у Стејт департменту.

Харадинај је раније добио позив за учешће у раду конференције која се одржава 6. фебруара.

Међутим, извор из Стејт департмента је потврдио да Харадинај није добио улазну визу због увођења такси Србији и Босни и Херцеговини.

Наводи се да је Харадинајев недолазак новинару Ал Џазире потврдио и један од организатора.

Канцеларија премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја саопштила је вечерас да он још ниије добио одговор на захтев за добијање америчке визе.

Службеник канцеларије изјавио је да је Хардинај визу тражио да би присуствовао традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону. 

Раније данас је објављено да су Савет за националну безбедност САД и Стејт департмент усвојили документ у осам тачака у којем се од владе у Приштини захтева да одмах укине таксе на производе из Србије или ће у супротном САД Приштини увести санкције.

Харадинај је одговорио да ће Приштина укинути таксе након што добије међународне гаранције да ће финални споразум са Београдом резултирати, како наводи, узајамним признањем.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије