Осуде твита Жељка Веселиновића о Милени Ивановић

Повереница за заштиту равноправности, премијерка и министри најоштрије су осудили увреде које је преко "Твитера" Милени Ивановић, удовици убијеног Оливере Ивановића, упутио представник Савеза за Србију Жељко Веселиновић рекавши да је она "жена ђаво". Реаговао је и лидер СзС Драган Ђилас, рекавши да је неприхватљиво да се било која жена назива речима које је употребио Веселиновић.

Веселиновић је на Tвитеру објавио да Ивановићу "поред овакве жене непријатељ није био потребан", илуструјући то речима: "жена ђаво", она која након убиства мужа "ђуска по београдским клубовима, а не дође на годишњи парастос".

У саопштењу за медије Поверенице за равноправност Бранкице Јанковић истиче се да Веселиновић, користећи непримерене и бруталне квалификације, није Милену Ивановић увредио само као жену, називајући је "женом ђаволом", већ је тиме угрозио и њену безбедност.

Она је подсетила да је Милена Ивановић месецима изложена прозивкама и осудама због свог начина живота после смрти супруга, али наводи да овај последњи јавни напад показује неразумевање улоге жене у друштву.

"Госпођа Ивановић као и свака жена има своју личност и право избора како ће живети свој живот у складу са својим нормама, а не по нечијим очекивањима", навела је Јанковићева.

Она каже да су политичка борба и размена мишљења дозвољене, али поручује да је апсолутно непримерено у том смислу користити оцене на тему "како неко жали блиску особу или како неко живи после нечије смрти".

Премијерка Ана Брнабић прокомонетарисала је увреде које је на рачун Милене Ивановић, изрекао један од вођа Савеза за Србију, уз опаску да би та политичка групација требало да у свој програм унесе - вређање жена.

"Талибани из Савез за Србију хитно да унесу вређање жена у свој програм, тик уз војне кампове за децу и друге ствари које свакако значе другачију Србију: земљу у којој 'неподобне' жене преваспитавају Афроамериканци и у којој се удовице сахрањују са мужевима. Визионарски, зар не?", написала је Брнабић на свом Твитеру.

Осудама су се придружили и министри полиције и одбране, као и председница парламента.

Реаговао је и лидер Савеза за Србију Драган Ђилас, који је на Твитеру написао да неприхватљиво је да се било која жена назива речима које је користио Жељко Веселиновић.

Зато само извињење у овом случају није довољно, навео је Ђилас.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи