Вучић унео бадњак у зграду Председништва

Председник Србије Александар Вучић унео је бадњак у зграду Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

Бадњак су заједно са председником унели гости из региона међу којима су председавајући и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, председник Српског народног већа у Хрватској Милорад Пуповац, председник Демократске партије Срба у Македонији и посланик Собрања Републике Македоније Иван Стоилковић.

Служби која је почела нешто после осам часова присуствују и председница Владе Србије Ана Брнабић и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Ту су и председавајући и српски председник Нове српске демократије Андрија Мандић, председник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић и Горан Даниловић такође из Црне Горе.

Председник се захвалио присутнима што су дошли у Београд да заједно обележе Бадњи дан и честитао Божић и Бадњи дан Србима на Косову и Метохији.

"Ми смо уз њих, уз свој народ, посебно када је тешко. Имали смо тешку годину, а ни ова неће бити много лакша", рекао је Вучић.

Председник је после службе одржао састанак са гостима из региона, након чега се обратио јавности.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. јан 2019, 17:04) - Ana [нерегистровани]

Božić

Predstavnici aktuelne vlasti osim što čine sve za dobrobit naše zemlje i našeg naroda čine još jednu bitnu stvar za srpski narod a to je očuvanje vere i tradicije. Narod bez vere i običaja nije narod, a Božić kao najradosniji hrišćanski praznik predstavlja idealan dan za okupljanje ljudi, ljubav i poštovanje.

(понедељак, 07. јан 2019, 16:23) - Milan [нерегистровани]

sika

Ziveli braco Srbi

(недеља, 06. јан 2019, 14:08) - anonymous [нерегистровани]

Nina

Samo kada smo složni mi Srbi možemo da pobedimo sve prepreke i idemo napred i danas je dobar dan da to napokon i shvatimo! Srećan Badnji dan svima i sve najbolje!

(недеља, 06. јан 2019, 12:54) - anonymous [нерегистровани]

Погрешно

У православљу се не каже “Срећан Бадњи дан”.

На Бадњи дан после вечерње литургије и освећивања бадњака каже се “Христос се Роди”, Божић почиње после вечерње литургије као што и Слава почиње увече после службе у цркви.

Према томе Браћо Срби, Христос се Роди.

(недеља, 06. јан 2019, 11:42) - anonymous [нерегистровани]

sloga

Badnjak za slogu i napredak i Srbije i Srpskog naroda ma gde se nalazio.

(недеља, 06. јан 2019, 10:52) - MIkica [нерегистровани]

komentar

Srecan Badnji dan! Proslavili ga u sreci, zdravlju, miru i slozi!

(недеља, 06. јан 2019, 10:03) - tara [нерегистровани]

xxx

Rodjenje Hristovo neka donese srpskom narodu mir,srecu i blagostanje. Srecan Badnji dan svima.

(недеља, 06. јан 2019, 09:16) - Gaga [нерегистровани]

badnjak

Badnjak neka nam donese srecu, mir i blagostanje.