Главни одбор ДСС – предложити конкретне политичке алтернативе

Начин владавине Српске напредне странке и Александра Вучића резултира чињеницом да је Србија постала дубоко подељено друштво, пуно неједнакости, али више од тога забрињава стање дефетистичког духа нације, оценио је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.

Милош Јовановић је, на седници Главног одбора ДСС, истакао да прво што се мора радити да би се то стање променило јесте предлагати конкретне политичке алтернативе и бити неодустајан у захтевима да се у земљи уведе ред, а то може само кроз промену изборног система и кадровске промене у политици.

Јовановић је апеловао на власт да се "уразуми и предузме кораке који ће да зауставе процес самоуништења земље".

Како је нагласио, Србија је 10 година у политичкој, моралној, социјалној и економској кризи, а разлози за то су, како каже, политика "ЕУ нема алтернативу", увођење партократије и бујање корупције.

"Данас је Србија у никада тежој ситуацији од 1999. године и НАТО агресије. Ако се то стање брзо не промени, може да се угрози опстанак државе и народа", упозорио је Јовановић.

O Косову 

Говорећи о решавању питања Косова, констатовао је да се јасно види да је Вучићево инсистирање на томе било преурањено и "у најмању руку непромишљено".

Пласирањем прича о разграничењу и размени територија, додао је Јовановић, власт угрожава националне интересе земље, јер је та идеја антиуставна и повлачи за собом и кривично-правну одговорност.

Сматра да Србија мора да се придржава Резолуције 1244 Савета безбедности УН и да, после формирања косовске војске, обавести међународну заједницу да ће у случају напада те формације на север Косова употребити све мере које стоје на располагању сувереној држави, укључујући и употребу војске.

"У сенци питања Косова, сви остали видови кризе државе су у другом плану. У Србији више у пракси не постоји подела на законодавну, извршну и судску власт. Скупштина је развлашћена, Влада је подређена и пуки је извршилац интереса једног човека", рекао је Јовановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 22. дец 2018, 18:38) - Snežana [нерегистровани]

Razvoj

Opoziciji je posao da kritikuje vlast, ali ja , kao politički neutralna, moram da se usprotivim Jovanovićevom stavu. Nije tačno da stanje u državi nikad nije bilo gore. Ne kažem da je idealnoi, ali je država mnogo uređenija nego pre deset godina. Suzbija se siva ekonomija, poreski sistem je uređeniji, smanjena nezaposlenost. Što se Kosova tiče, svako rešenje je bolje od rata. 

(субота, 22. дец 2018, 17:40) - Пеле [нерегистровани]

KiM

Србија мора да се придржава Резолуције 1244 Савета безбедности УН и да, после формирања косовске војске, обавести међународну заједницу да ће у случају напада те формације на север Косова употребити све мере које стоје на располагању сувереној држави, укључујући и употребу војске. Резолуција 1244 заиста треба да се гради.

(субота, 22. дец 2018, 16:37) - uros [нерегистровани]

dux@gmail.com

Ocekivao sam nesto inventivnije od DSS-a,ovo nije nista.