Хан у Приштини

Европски комесар Јоханес Хан, на одвојеним састанцима у Приштини, разговарао је са косовским председником Хашимом Тачијем, премијером тзв. Косова Рамушем Харадинајем, као и са председником косовског парламента Кадријем Весељијем.

Током састанка са Јоханесом Ханом, Хашим Тачи му је захвалио на посвећености решавању проблема на Косову. 

У саопштењу из Тачијевог кабинета се наводи да је Хан изразио подршку тежњама Косова и региона, пренео је Зери онлајн.

"Ја сам заинтересован да решим сва питања", рекао је Хан говорећи о односима Приштине са ЕУ и питањима између земаља Западног Балкана.

Хан се састао и са косовским премијером Рамушем Харадинајем који је, како преноси Коха онлајн, на почетку рекао да се нада добрим вестима о визној либерализацији.

"Надали смо се да ћемо дочекати добре вести за визну либерализацију за Косово пре Божића", рекао је Харадинај.

Након ових речи Харадинаја, састанак је затворен за медије.

Хан је у Приштину дошао да разговара о пореском намету увећаном за 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

Јоханес Хан се састао и са председником косовског парламента Кадријем Весељијем који му је пренео очекивања грађана Косова да ће ЕУ бити јединствена у погледу укидања виза, с обзиром на то да је Приштина, како је навео, испунила све критеријуме.

Коха онлајн је пренела да је Весељи Хану рекао да је "непоштено за грађане Косова да након испуњења потребних критеријума остају једини изоловани на Балкану".

Што се дијалога са Београдом тиче, Весељи је, како се наводи, рекао да је Приштина посвећена постизању коначног споразума који ће "једном и заувек решити сва отворена питања и истовремено отворити пут за придруживање Косова Европској унији, УН , НАТО-у и у друге организације".

Према саопштењу из Весељијевог кабинета, председник парламента је Хана упознао да ће 14. децембра посланици гласати о трансформацији КБС у војску.

Наводи се да је он том приликом оценио да ће то бити "важан корак за очување мира на Балкану, као и јачењу партнерства са НАТО-ом".

Приштински портал Зери објавио је низ фотографија о блиском и срдачном сусрету тројице политичких лидера Албанаца, Хашима Тачија, Кадри Весељија и Рамуша Харадинаја, за које наводи да су данас снимљене.

Зери примећује да су се тројица политичких лидера очигледно сложили о нечему, али није познато о чему тачно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво