И Хоџај демантује "пакт против Србије"

Косовски вицепремијер Енвер Хоџај демантовао је вечерас текст "Вечерњег листа" и сада тврди да никада није поменуо пакт против Србије.

"Вечерњи лист" објавио је да је Хоџај изјавио том листу да је "у Хрватској, Македонији и Црној Гори разговарао о оснивању пакта против Србије".

"Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари'', рекао је Хоџај за подгорички портал Антена М.

''Никад нисам ништа рекао о стварању регионалног пакта против Србије. Наслов текста и оно што сам заправо рекао су две потпуно различите ствари'', казао је Хоџај и додао да све остало у тексту стоји.

''Све остало стоји - уплитање Србије на Косову како би подривала нашу државност, уплитање Србије у Црну Гору и Македонију, као и мој став да регионална сарадња стабилизује Балкан и балансира Србију! Што се тиче мојих коментара да Србија спроводи агресивну политику против суседних земаља и да западни партнери треба да искористе свој утицај у Србији, која је у суштини продужена рука Русије на Балкану, све су то моји познати ставови", рекао је Хоџај.

Хоџајева изјава изазвала је бурна реаговања у региону, а македонски премијер Зоран Заев и црногорско министарство спољних послова демантовали су да је било каквих разговора било на ту тему.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи