Суд у Приштини одредио до 30 дана притвора ухапшеним Србима

Тројици Срба који су у петак ухапшени у Косовској Митровици Основни суд у Приштини одредио је до 30 дана судског притвора на захтев тужилаштва, јавља дописник РТС-а. Четврти ухапшени требало би да буде приведен суду у Косовској Митровици. Адвокат Дејан Васић каже да нико од четворице ухапшених није оптужен за убиство Оливера Ивановића.

Ухапшени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић пребачени су у затвор високог ризика у Грдовцу код Подујева.

Они су дали изјаву суду само на околности одређивања притвора, а своју одбрану поводом кривичног дела за које се терете износиће пред тужиоцем накнадно.

Четврти Србин који је такође ухапшен јуче, Александар Ћурић, треба да буде приведен суду у Косовској Митровици јер се терети за ометање полиције у обављању службене дужности.

Тужилац Суљ Хоџа рекао је после данашњег рочишта да очекује да ухапшенима буде одређен притвор јер постоји довољно доказа.

Адвокати оптужених су реаговали на одлуку суда и на наводе тужилаштва. Адвокат Дејан Васић је рекао да је оно чиме тужилаштво располаже "танко и неуверљиво". 

"То су најобичнији преписани медијски извештаји и ништа друго", наводи Васић. 

Адвокат Негован Шарановић додаје: "Уколико се решење о одређивању притвора заснива на чињеничном стању којим располажу тужилаштво и суд, наше је убеђење да овај поступак мора бити завршен у корист окривљених".

Сличног мишљења је и његов колега Миро Делевић.

"Докази које износи тужилац нису докази, и надам се да ћемо то у жалби да докажемо. Докази не могу да буду хипотетички него само конкретни", поручује Делевић.

Отправак решења адвокатима ће бити уручен у понедељак када би требало да буде преведен. Тада почиње рок од 24 сата за подношење жалбе.

У међувремену је Дејан Васић, адвокат Драгише Марковића, рекао да нико од четворице ухапшених није оптужен за убиство.

Васић је рекао да је његов брањеник осумњичен за одавање службене тајне и да је ухапшен зато што је виђен да на месту убиства Оливера Ивановића разговара мобилним телефоном.

Притом није наведено са ким је разговарао и шта је причао, рекао је Васић у просторијама Канцеларије за КиМ у Косовској Митровици.

"Нечувено је да се за дело тог интензитета ангажују толике полицијске снаге. Њему је на терет стављено одавање службене тајне", навео је Васић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара