Москва: ЕУ да утиче на косовске власти

Европска унија мора да утиче на косовске власти и да постигне тренутно укидање такси на робу из Србије и БиХ, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Министарство спољних послова Руске Федерације подсећа да је Косово, кршећи своје обавезе проистекле из споразума о слободној трговини, одлучило да уведе таксе од 100 процената на робу из Србије и БиХ, пренела је агенција Тас.

"Овде се ради заправо о томе да Приштина започиње трговински рат са Приштином у складу са политиком етничког чишћења, с обзиром на то да српско становништво у покрајини зависи у великој мери од робе из централног дела Србије", истиче руско Министарство.

"Приметно је да Приштина не крије чињеницу да је то освета за претходни пораз када је Генерална скупштина Интерпола одбацила захтев да Косово уђе у ту организацију", додаје се у саопштењу.

"ЕУ као посредник у дијалогу Београда и Приштине мора да утиче на косовске власти и постигне тренутно укидање те илегалне одлуке која доноси озбиљно погоршање ситуације на Балкану", нагласило је руско Министарство спољних послова.

Москва описује провокацију Приштине као још један знак неважеће косовске државности.

"Десет земаља су већ повукле своју одлуку о признању косовске независности", навело је Министарство.

"Ми указујемо на уздржан одговор Београда на овај развој догађаја и жељу да се тензије смање", закључило је руско МИнистарство спољних послова.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. нов 2018, 20:14) - Mario [нерегистровани]

Gas i gorivo

Gas i gorivo na Kosovo ide preko nas inače.

(четвртак, 22. нов 2018, 20:13) - Milica [нерегистровани]

Ne smeju

Ne smeju od Vašingtona, ipak je ovo njihovih ruku delo.

(четвртак, 22. нов 2018, 18:09) - anonymous [нерегистровани]

Braćo Rusi

Zavrćite gas dok se EU ne opameti...

(четвртак, 22. нов 2018, 15:02) - Srbija [нерегистровани]

Narod

Medjunarodna zajednica ne sme više da žmuri na ovakve poteze koji stižu iz Prištine.

(четвртак, 22. нов 2018, 13:58) - anonymous [нерегистровани]

Igraci i Gledaoci

Sada se vidi da EU nema nikakvog uticaja na KiM, bilo o kome da se radi. Oni su podelili uloge na "dobrog policajca i loseg policajca", izmedju predsednika i premijera, pa se igraju politike sa svima, kako bi rekao Makron o Trampu.
A sada se vidi da je ta igra vrlo opasna na Balkanu...