Састанак Вучића и Тачија сутра у Бриселу

Састанак на највишем нивоу између Београда и Приштине биће одржан сутра, 8. новембра у Бриселу, уз посредовање шефице европске дипломатије Федерике Могерини, саопштила је Служба за спољне послове ЕУ.

Федерика Могерини ће бити домаћин састанка између председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија.

"Очекује се да ће Вучић и Тачи на састанку потврдити спремност у интензивирању напора да се постигне правно обавезујући споразум о нормализацији односа, што је од суштинске важности за њихов европски пут", наведено је у саопштењу.

Председник Србије Александар Вучић је потврдио да ће ићи у Брисел на нове разговоре о КиМ. навео је да очекује од ЕУ да обезбеди спровођење ЦЕФТА споразума, али је у случају приштинских царина приметио да се први пут не помињу две стране, већ се зна ко је кривац.

Хашим Тачи је за Косовапрес истакао да ће сутра у Бриселу бити још један тежак разговор, наводећи да би "радије разговарао са ђаволом, него са Вучићем". Тачи очекује да споразум буде постигнут и позива политичке партије да покажу више свести.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије