Вучић о Угљанину: Пусте жеље неодговорних политичара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да поруке Сулејмана Угљанина, изречене након победе на изборима за национални савет Бошњака, не треба никога да брину јер представљају, како каже, "само пусте жеље неодговорних политичара".

Александар Вучић је, на прес-конференцији са аустријским канцеларом, упитан да прокоментарише Угљанинову изјаву да је Србија "фашистичка творевина", рекао да је јавност већ навикла на његове увреде на рачун сопствене државе, те да је давао и много опасније изјаве од те.

"Те тврдње и увреде на рачун сопствене државе, то смо научили... Било је ту и других ствари које су проблематичније", рекао је Вучић.

Додао је да нико не треба да буде забринут, јер то неће створити проблеме за Србију.

"То су пусте жеље неодговорних политичара и ништа више", рекао је Вучић и додао да се држава брине о том делу земље, те најавио да ће ускоро отворити радове на путу Нови Пазар – Тутин.

Вучић није желео да коментарише изјаву изабраног хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да Србија треба да зна да је граница са БиХ на Дрини, те хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и појединих хрватских историчара да су Срби починили злочине над Хрватима.

"Покушаћемо да градимо добре односе. Неки други проблеми су били у њиховим изјавама, али немам снаге нити мислим да има потребе да било коме одговарамо. Неретко људи о себи говоре много више него о онима о којима би имали нешто да кажу", рекао је Вучић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво