Вучић се састао са Себастијаном Курцом

Председник Србије Александар Вучић састао се са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом, а главна тема разговора биће билатерални односи, дијалог Београда и Приштине, као и приближавање ЕУ, којом Аустрија председава до краја године.

Себастијан Курц борави у посети Београду, где ће разговарати и са премијерком Аном Брнабић.

Ово је већ друга посета Србији једног од највиших представника аустријске државе у кратком периоду.

Пре неколико недеља председник Аустрије Александер ван дер Белен је посетио Београд, на позив српског колеге Вучића, а средином овог месеца планирана је и посета председника аустријског парламента Волфганга Соботке Србији.

Из Београда, Курц вечерас путује у Приштину, где су, у уторак, планирани разговори са представницима привремених власти на Косову, Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем.

На Косову, Курц ће посетити и аустријске војнике при Кфору.

На Косову је тренутно стационирано 417 припадника аустријске војске.

Курц је пред долазак рекао да очекује да његова посета буде схваћена као јасан сигнал подршке Западном Балкану и процесу приближавања ЕУ.

Током посете, како је речено у његовом кабинету, он жели да "охрабри Београд и Приштину на даљи напредак у дијалогу", јер је напредовање предуслов за чланство у Унији.

"ЕУ је потпуна тек када државе Западног Балкана буду чланице", поручио је Курц.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво