Душан Павловић напушта ДЈБ

Душан Павловић је саопштио да напушта чланство у покрету Доста је било, и страначки живот уопште, али да ће остати посланик у Скупштини до најављених уставних промена, јер жели да буде присутан у тренутку њиховог изгласавања.

У саопштењу Покрета се наводи да је Павловић већ дуже време пасиван због неслагања са политиком ДЈБ око Косова и Метохије. Његов став је да садашњој власти треба препустити да неометано заврши посао око Косова.

Покрет ДЈБ истиче да је заузео чврст став да решавање тако важног државног питања никако не сме бити препуштено само тренутној власти, већ је обавеза свих политичких организација у земљи, а посебно опозиције, да не беже од те одговорности.

Покрет наводи да води активну државотворну политику одбране Устава Србије и подвођење Косова и Метохије под уставно-правни поредак државе, доношењем Закона о Косову и Метохији.

У међувремену, заменица председника ДЈБ Бранка Стаменковић покренула је иницијативу за опозив председника тог покрета Бранислава Михајловића.

У саопштењу ДЈБ наводи се да је Стаменковић иницијативу за гласање о поверењу председнику покренула због тога што крши Статут, нарушава вредности и принципе ДЈБ, прекорачује овлашћења и нарушава углед странке.

Њену иницијативу подржало је 15 од 24 члана Главног одбора ДЈБ, док народним посланицима и члановима Главног одбора ДЈБ Саши Радуловићу, Ратку Јанкову, Јасмини Николић и Ани Стевановић није ни понуђено да потпишу иницијативу, као ни Војину Биљићу председнику Статутарне комисије.

Након што се Статутарна комисија изјасни о формалној уредности иницијативе Главни одбор ће одлучити о сазивању ванредне Скупштине на којој ће се о иницијативи гласати.

За изгласавање неповерења председнику потребна је двотрећинска подршка чланова Скупштине ДЈБ, наводи се у саопштењу прес-службе које је достављено медијима.

број коментара 0 Пошаљи коментар