Обрадовић се оградио од изјаве Срђана Нога, најављен дисциплински поступак

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да се ограђује од изјаве посланика Срђана Нога, који је рекао да премијерка Ана Брнабић, уколико је парафирала Даблински споразум са Европском унијом о мигрантима, "треба да буде обешена истог часа на Теразијама", а поред ње и Александар Вучић. Главни одбор те странке најавио је да ће против Нога покренути дисциплински поступак и све друге потребне мере.

"Иако нисмо сагласни са политиком Владе, на чијем је челу Ана Брнабић, позивање на њено убиство, као и на било какв чин насиља, недопустиво је у демократском поретку и крши се са свим принципима за које се Српски покрет Двери залаже од настанка", наводи се у саопштењу Двери.

 

Двери додају да је Срђан Ного овим испадом угрозио будћност и легитимитет Покрета и да се овакви испади се не смеју толерисати. "Изражавамо, такође, оправдану сумњу да овај испад није био ненамеран, већ да је конструисан директно од владајуће већине", додају Двери.

Тај покрет наводи да се залаже да се демократским путем смени "погубна власт".

Обрадовић је истакао да је Ного у среду на неприкладан и непримерен начин говорио о једној битној теми и нагласио да политика Двери није позивање на насиље и вешања.

"Никаквог вешања у Србији неће бити. Последњи који су вешали су немачки окупатори и са гнушањем се тога сећамо. То није и никада неће бити политика Двери", истакао је Обрадовић, наводи се у саопштењу Двери.

Међутим, додао је Обрадовић, тема мигрантске кризе је веома битна и очекује одговор на важно питање, а то је да ли је потписан Даблински споразум који значи стотине хиљада миграната у Србији.

"То је апсолутно неприхватљиво и онај ко мисли то да уради мора кривично да одговара за угрожавање државне безбедности", рекао је Обрадовић.

Оценио је и да опозиција не сме да се понаша исто као и Српска напредна странка и да се људи на власти никада нису извинили за свакодневне увреде политичких противника и подизање друштвених тензија.

Раније су на изјаву Срђана Нога реаговали председник Србије Александар Вучић, као и представници власти и политичких странака

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. окт 2018, 20:12) - anonymous [нерегистровани]

Potpis

Ako je potpisan sporazum, a ja ne znam ko je potpisao i ako je potpisao treba da bude krivicno gonjen po zakonu ma ko to bio i ma kojoj stranci pripadao Pretnje ne prihvatam i nasilje odbacujem

(четвртак, 18. окт 2018, 15:06) - ЉубоМ [нерегистровани]

Све је ово апстраховано

Свар је у другом. Добра власт има и добру опозицију да обе ствари јесу израз здравог друштва. Сви смо криви али ми више појам "кривице" неразумемо.

(четвртак, 18. окт 2018, 13:20) - глас разума [нерегистровани]

Тужна реалност Србије

У ситуацији кад немамо праву и мудру опозицију, онда у Србији власт може неконтролисано радити шта год пожели, јер је кредибилитет опозиције и њених лидера толико унижен и самоуништен, да они више немају народу шта рећи...У тако опасним ситуацијама онда власт нема ко контролисати и она може учинити много тога лошег по државу, без икакве контроле и корективне мере од стране опозиције, јер тамо нико нема никакав озбиљнији кредибилитет да укаже не оно што не ваља.Слажем се са ставом да Србија не би требала никако да потпише тај Даблински споразум са ЕУ, али се бојим да у Србији нема ко да покрене и озбиљно укаже на све опасности које могу произаћи из једног таквог крајње неповољног уговора по нас, јер просто сви ће се бавити медијски бучним изјавама о вешањима и о угледу и кредибилитету оних који то изричу и оних који се од тога ограђују, а сама суштина приче запашће у неки пети шести план и могла би проћи неопажено.У Србији се хитно мора појавити кредибилна опозициона снага састављена од нових некомпромитованих људи, јер без добре, стручне опозиције, нема ни добре власти... у супротном одоше кола низбрдо!