Реаговања на претње Срђана Нога

Потпредседница Владе Зорана Михајловић, министар одбране Александар Вулин и потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић осудили су претње Срђана Нога, који је, према снимку на "Јутјубу", запретио смрћу председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић.

Ного је рекао да је, према његовим сазнањима, Ана Брнабић већ парафирала Даблински споразум са ЕУ о мигрантима, и да, "уколико је парафирала овај споразум, она треба да буде обешена истог часа на Теразијама. А поред ње и обешен Александар Вучић", преноси Танјуг.

"Уколико је Ана Брнабић заиста парафирала Даблински споразум, а ја имам неке податке да јесте, онда Брисел Србији може испоручити милион и двеста хиљада миграната", рекао је Ного.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић најоштрије је осудила ове претње и позвала надлежне органе да одмах реагују.

"Најоштрије осуђујем напад и претње смрћу које је посланик Двери Срђан Ного изрекао на рачун премијерке Ане Брнабић и председника Србије Александра Вучића", изјавила је Михајловић.

"Увек ћу реаговати и штитити све од оних који своју политику базирају на насиљу, увредама, клеветама и простаклуку. Овом претњом смрћу Двери су још једном показале каква је политика опозиционог Савеза за Србију", истакла је Михајловић у саопштењу.

У свакој земљи постоје фашисти који би да руше власт на улици и убијају, али само у Србији не одговарају за претње и насиље, изјавио је министар одбране Александар Вулин коментаришући претње смрћу посланика Нога.

"Двери које туку жене и њихови коалициони партнери који би да их силују, и не могу ништа друго да кажу и мисле. Оно што није јасно је како правосудни органи мирно посматрају претње смрћу, силовањем, позиве на државни удар и никога не позивају на одговорност", поручио је Вулин у реаговању.

Реаговао је и потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић, који такође очекује да надлежни хитно реагују на отворене претње смрћу председнику и премијерки.

"Позиви на насиље са којима је без икаквог устезања и ограде у јавност изашао народни посланик Двери Срђан Ного јесу несумњив напад на државу и друштвени поредак", изјавио је Ђурић.

"После позива на силовање премијерке упућених из Савеза за Србију, од којег се нико из тог блока до данас није извинио председници владе и јавности, са исте адресе стигао је отворени позив на преврат и погубљење демократски изабраних представника власти, на шта би, за почетак, морао да реагује парламент чији је Ного члан", указао је Ђурић у саопштењу.

Упозорио је да је "опозиција у Србији олако почела да прети силовањима и вешањима", охрабрена чињеницом да, како каже, ниво демократије и личних слобода никада није био већи него што је од тренутка када је на власт у овој земљи дошла Српска напредна странка. Међутим, истиче да је тако нешто недопустиво у било којој демократској држави.

"Степен некултуре и агресивности који готово свакодневно показују представници Савеза за Србију је прешао све границе толеранције једне умерене и демократске власти, и у интересу грађана и државе коначно се мора повући црта између слободе говора и дивљаштва", истакао је Ђурић.

Поручио је и да грађани Србије морају одлучном реакцијом државе да буду оспокојени и уверени да "бахати насилници из Савеза за силовање и линч никада неће бити у прилици и да релизују своје претње".

Огласио се и председник Главног одбора СНС-а Миленко Јованов који је затражио реакцију тужилаштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара