Вучић: Узвишено је бити уз своју државу

Србија нема већи интерес од очувања слободе, а када њу имате уз мир и стабилност не плашим се за економски напредак земље, поручио је председник Србије Александар Вучић на обележавању 16 година БИА. Додаје да је лако бити против своје државе, "али је дивно и узвишено бити уз њу".

Александар Вучић је на обележавању Дана БИА припадницима Агенције честитао њихов дан и рекао да је задивљен оним што раде како би сачували интересе државе Србије.

Захвалио је премијерки Ани Брнабић и Влади Србије на томе што помажу и раде на даљем развоју услова рада припадницима Агенције.

Како је рекао, значај БИА у безбедносном систему је велики, о чему, каже, говори и чињеница да имамо бар три министра "који би више волели да буду у БИА него у својим министарствима".

Председник Србије је указао да припадници БИА, за разлику од других, немају суботе и недеље, јер и они који би да угрозе безбедност Србије стално то раде, да се суовчавају са бројним ризицима, да је на сцени неприкривена борба светских сила за доминацију, такође и радиклани екстремитзам и тероризам... да у БИА немају право на штрајк, на протесте..." а имају обавезу да штите државу више од било кога".

Како је рекао, важно је да у сваком тренутку штите своју државу, јер другу отаџбину немамо.

Оценио је да је највиши и најтежи изазов са којим се суочавамо КиМ, да се суочавамо не само са чињеницом да су неки самопрокламовали независност, већ и додатним безбедносним изазовима, уз значајно учешће страног фактора који би желео да нас доведе у позицију да немамо више шта да тражимо или да имамо на Косову и Метохији.

Каже да је важно да јачамо своје позиције и знамо шта су интереси нашег народа, који не треба да буду схваћени као великосрпска идеја, како су неки говорили, већ жеља да народ остане на својим огњиштима, а да не дирамо оно што је туђе.

Те интересе морамо да сачувамо и одбранимо, рекао је Вучић.

Председник је рекао да је Србија била означена као главни кривац на простору бивше Југославије и да се свуда у окружењу може приметити да сви себе представљају као жртве док за српску патњу и невољу нико није крив.

"Све и да је тако и да су сасвим у праву, а нису, било би логично поставити питање постоји ли поштовање према српским жртвама. Приметићемо да тога нема, али без обзира на то, ми морамо да тражимо разлоге за мир и помирење, а не за сукобе", рекао је Вучић.

Он је рекао да је улога БИА важнија него икада јер она треба да укаже на опасности како би држава могла на време да делује и решава проблеме.

"Ко год да покуша да угрози нашу земљу, ви ћете деловати снажно и ефикасно. На томе вам хвала", рекао је Вучић.

Прецизирао је да је сада просечна плата у БИА 92.000 динара, а да жели да она буде и виша од 100.000 те додао да ако се настави оваква економска ситуација да ће сваке године моћи да рачунају на побољшање свог статуса.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. окт 2018, 09:34) - anonymous [нерегистровани]

BIA

Ogromne zasluge ova agencija ima za ocuvanje mira i stabilnosti u Srbiji.

(четвртак, 18. окт 2018, 00:43) - Mile [нерегистровани]

Mir

Moramo traziti razloge za mir i pomirenja a ne sukobe.

(среда, 17. окт 2018, 20:08) - Pedja [нерегистровани]

Za bolju budućnost

Da bi ekonomija napredovala, u zemlji mora biti zagarantovan mir i stabilnost. Niko neće da ulaže svoj kapital u nestabilno područje. Zato je borba za mir danonoćna iako mi to ne osećamo. Dobra spoljna politika, dobri odnosi u regionu, poziv na dijalog sa svima i o svakom pitanju preteča su dobre budućnosti.

(среда, 17. окт 2018, 20:03) - Jelena [нерегистровани]

Volim moju Srbiju

Služiti Srbiji je velika čast i ponos. Najuzvišenija stvar je raditi srcem i pameću za napredak svoje domovine. 

(среда, 17. окт 2018, 19:35) - anonymous [нерегистровани]

ideja

Cast je sluziti drzavi

(среда, 17. окт 2018, 18:21) - Ivan [нерегистровани]

Uzviseno

Takav stav treba da zauzme svaki Srbin.

(среда, 17. окт 2018, 16:35) - Fudbaler [нерегистровани]

BIA

Све и да је тако и да су сасвим у праву, а нису, било би логично поставити питање постоји ли поштовање према српским жртвама. Приметићемо да тога нема, али без обзира на то, ми морамо да тражимо разлоге за мир и помирење, а не за сукобе. БИА важнија него икада јер она треба да укаже на опасности како би држава могла на време да делује и решава проблеме.

(среда, 17. окт 2018, 16:23) - anonymous [нерегистровани]

ponosni

Ponosni smo na svoju drzavu.