ДСС: Време за корените промене

Србија се већ пуних десест година налази у озбиљној политичкој, економској, социјалној и моралној кризи и зато су потребне корените и истинске промене, рекао је председник ДСС-а Милош Јовановић на седници ГО странке.

Милош Јовановић наводи да је криза изазвана политиком да ЕУ нема алтернативу, погрешном економском политиком привлачења страних инвестиција, партократијом, клијентелизмом, корупцијом и кршењем Устава.

Посебно критикује политику актуелне власти и, како наводи, пристајањем на отварање питања коначног статуса јужне српске покрајине.

Јовановић је рекао и да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији био само у функцији припреме за политику "капитулације", како види политику председника Србије.

Наводи да је за ДСС потпуно неприхватљива свака идеја о подели Србије и давању столице у УН независном Косову.

ДСС се залаже, како је рекао, за настављање преговора са косовским Албанцима о питањима која се тичу свакодневног живота, а да се питање статуса КиМ стави у мировање.

Јовановић је оптужио актуелну власт за тешку економску и социјалну ситуацију, упркос побољшавању фискалне ситуације.

"Србија полако копни, губи и биолошку и духовну супстанцу. Потребне су корените, истинске и праве промене, а не шминка и 'сјаши курта да узјаше мурта'. Гледамо то скоро 18 година", додао је Јовановић.

Седница је настављена без присуства медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво