Поповић: Србија треба да буде неутрална, никад чланица НАТО-а

Министар у Влади и председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је да Србија никада не треба да постане чланица НАТО-а и да је једина могућа политика наше земље у области одбране, политика војне неутралности.

"Та политика подразумева не само јачање наше војне моћи кроз набавку новог наоружања и поновно увођење обавезног служења војног рока, већ и потпуно равноправну и уравнотежену војну сарадњу са свим војним савезима", објаснио је Ненад Поповић у саопштењу.

Он је навео и да има разумевање да је из државних разлога сарадња са тим војним савезом нужна, "иако добро памтимо агресију НАТО на Србију и све људске жртве и материјалну штету која је тим "незаконитим и варварским актом почињена".

Поповић међутим сматра да је због спровођења политике војне неутралности потребно да Србија ојача своју војну сарадњу са ОДКБ, војним савезом који предводи Русија, а чија ниједна чланица, како напомиње, није признала независност Косова.

Поповић сматра и да би српска војска требало да учествује у војним вежбама ОДКБ и да са те стране стиче драгоцена искуства како би могла да брани своју војну неутралност.

"Тиме ћемо истовремено отклонити растуће сумње да све бројније војне вежбе са НАТО пактом, као и учестале посете његовог генералног секретара Јенса Столтенберга Србији, воде ка напуштању садашње позиције војне неутралности и уласку наше земље у НАТО пакт", закључио је Поповић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 07. окт 2018, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem?

Kako da bude neutralna a u isto vreme da saradjuje vojno sa Rusijom????

(недеља, 07. окт 2018, 14:25) - Воронцов [нерегистровани]

С обзиром на злочин који је НАТО починио у Србији

Нико никада у Србији не би требао ни помислити о некаквом савезу са НАТО.

(недеља, 07. окт 2018, 13:33) - anonymous [нерегистровани]

nikad

Nikad clan NATO pakla!